Björn Gustafsson (Arkivbild från 2008)
Björn Gustafsson (Arkivbild från 2008)

Visumstrulet stoppade Björn Gustafsson

Komikern Björn Gustafsson hålls numera i Los Angeles. I podcasten Värvet avslöjar han att han hade fått en liten roll i nya Ghostbustersfilmen. Men visumstrul satte stopp för spökjägarkarriären.

ANNONS
|

Förra året syntes han i filmen Spy, regisserad avPaul Feig, som nu också har regisserat den nya Ghostbustersfilmen.

I intervjupodcasten Värvetberättar Björn Gustafsson för Kristoffer Triumfatt han var nära att få en liten roll även i Ghostbusters, men att det hela föll på en teknikalitet.

- Det var nåt strul med visum, annars skulle jag gjort en liten grej där. Men han (Paul Feig)var superskön, säger Gustafsson i Värvet.

Annars verkar livet puttra på för Romelandasonen. Han hyr en lägenhet i Hollywood, som "är Stockholmsdyrt", hänger mest med svenskar (fast det inte var planen) och tränar "mest armhävningar hemma".

ANNONS

- Jag har gått på lite kurser och auditions. Det är mycket vardag också, slå ihjäl tid, spela Cany crush. Såförsöker man umgås lite med amerikaner. Gud vad händelselöst det låter.

Han berättar att han föredrar att gå på riktiga auditions, där man får spela upp något live, framför att skicka in en film.

- Ibland är det full fart, ibland kommer perioder när det inte är så mycket. Jag är nog bättre i ett rum än i såna self tapes, där man ska skicka in något man spelat in.

- Det spelar ingen roll hur länge man håller på. Jag är ändå aldrig helt nöjd. Det är bättre att gå in i ett rum och köra, då får alla cylindrar vara på, du har bara den chansen, säger han i Värvet.

Vem hänger han med då? Han glider runt förslag som Alexander Skarsgård och Laleh.

- Adrian Lux bodde nära mig ett tag, då hängde vi en del.

Att det kändes så självklart att åka över Atlanten tror han delvis beror på att hans föräldrarbodde i USA fem år innan han föddes.

- De hade möbler från USA och sprängde vallen att det är en naturlig grej att åka dit. Jag tror att jag hade det som plan redan när jag var liten.

ANNONS

Han hade också en amerikansk flickvän ett tag, berättar han i podden, men så är inte fallet längre.

- Vi gick från att vara ihop till "it's compicated".

ANNONS