Flamiche

ANNONS
|

Det här är en variant på flamiche eller tyska flammkuchen. Välj gärna de ostar du tycker bäst om.

4 portioner

Ca 45 minuter

1/2 sats pizzadeg, gör själv eller köp färdig

2 msk finhackad timjan, hårt packad

150 g chévre

150 g vällagrad ost

2 ägg

2 dl gräddmjölk

Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen, men inte för tunt, och täck en pajform med den. Låt degen hänga ut över kanten något. Riv osten på den grova delen av ett rivjärn och fördela detta över pajformen tillsammans med timjan. Rör samman ägg och gräddmjölk och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över osten.

ANNONS

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills fyllningen fått fin färg. Servera med en grön­sallad med citronette eller vinägrett.

ANNONS