Bräckt rostbiff med potatisgratäng

ANNONS
|

Bräckt rostbiff med potatisgratäng

För 4 personer

1 timme

500 g rostbiff i tjocka skivor

smör och rapsolja

Till gratängen:

1 kg vinterpotatis

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

5 dl mager grädde

1-2 dl mjölk

salt och vitpeppar

1 msk grönsaksbuljong i pulverform

Till skyn:

2 dl enkelt rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

några kvistar timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

sallad, gurka, tomat och groddar

Gör så här:

1. Skala och skiva potatis och gul lök tunt. Blanda med fint riven vitlök, grädde, mjölk och grönsaksbuljong i pulverform. Salta, peppra och tippa upp allt i en ugnsfast form och grädda mitt i 175 graders ugn i en knapp timme.

ANNONS

2. Koka upp vin, vatten och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten, lägg i timjankvistar och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Sila skyn.

3. Bräck tjocka skivor rostbiff i minimalt med smör och rapsolja. En halv minut per sida räcker. En blandad sallad smakar gott till.

ANNONS