'Dota 2' har 40 000 färre spelarkonton sedan Valve slagit till mot fuskare. Bild från The International 2017.
"Dota 2" har 40 000 färre spelarkonton sedan Valve slagit till mot fuskare. Bild från The International 2017. Bild: Elaine Thompson/AP/TT

Valve gillrade fälla: 40 000 fuskare avstängda

Spelbolaget Valve har stängt av 40 000 spelarkonton permanent, efter det att bolaget gillrat en fälla för att hitta fuskare i "Dota 2".

ANNONS

Bolaget riktade in sig på de fuskare som använder tredjepartsprogramvara för att kunna läsa intern information i "Dota"-klienten, som kan ge fördelar i matcher gentemot andra spelare.

I en uppdatering av spelet gillrades en fälla, en så kallad honeypot.

"Uppdateringen satte upp en fälla med en datasektion i spelklienten som aldrig blir läst under vanligt spelande men som kan läsas om man utnyttjar dessa svagheter. Alla de konton som i dag blev avstängda avläste detta 'hemliga' område i klienten, vilket gör oss väldigt säkra på att varje blockering var välförtjänt", skriver Valve.

Normalt sett pågår kampen mot fuskare i hemlighet, men den här gången väljer bolaget att berätta om tillslaget för att varna fuskare.

ANNONS

"Om du kör någon applikation som läser data från 'Dota'-klienten medan du spelar spel, kan ditt konto permanent blockeras från att spela 'Dota'."

Flerspelarspelet "Dota 2" blandar realtidsstrategi med action, och spelas i matcher fem mot fem. Spelet är gratis och är populärt som e-sport, där den penningstinna årliga turneringen The International av många ses som den främsta inom e-sporten.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS