Skådespelaren Fredrik Ohlsson har gått bort vid 92 års ålder. Arkivbild.
Skådespelaren Fredrik Ohlsson har gått bort vid 92 års ålder. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Skådespelaren Fredrik Ohlsson är död

Skådespelaren Fredrik Ohlsson är död, bekräftar hans livskamrat Siw Malmkvist för Aftonbladet.
Fredrik Ohlsson är mest känd för sin insats som Tommys och Annikas pappa i "Pippi Långstrump".

ANNONS

– Det kommer att kännas fruktansvärt tomt. Saknaden blir enormt stor och det kommer att vara en svår tid framöver. Det är alldeles nytt så det känns som att det inte är sant, säger Siw Malmkvist till tidningen.

Ohlsson medverkade i inspelningarna av "Pippi Långstrump"-filmerna från 1969 och början av 1970-talet. Han har även en lång karriär bakom sig på Dramaten och Uppsala stadsteater.

Utöver det har han bland annat medverkat i tv-serierna "Niklasons" och "Varuhuset". På senare tid hade han också roller i långfilmerna "Män som hatar kvinnor" och "Between two fires".

Ohlsson gick bort på lördagen efter en tids sviktande hälsa. Under den sista tiden var han mycket sjuk.

ANNONS

– Det har gått så fruktansvärt fort. Men det var inte alls länge sedan han var på benen, det var kanske bara en månad sedan. Men han hade sviktande hälsa och man förstod att det blev sämre och sämre hela tiden, säger Malmkvist.

Fredrik Ohlsson föddes i Ulricehamn. Han och Siw Malmkvist träffades 1971 och har en son tillsammans.

Skådespelaren blev 92 år.

Fakta: Filmer och serier i urval

"Between two fires" (2011).

"Män som hatar kvinnor" (2009).

Tre Beck-filmer (2001-2002).

"Varuhuset" (1988).

"Madicken på Junibacken" (1980).

"Pippi Långstrump" (1969), "På rymmen med Pippi Långstrump" (1970), "Pippi Långstrump på de sju haven" (1970), "Här kommer Pippi Långstrump" (1973).

"Himmel och pannkaka" (1959).

Källa: Svensk filmdatabas

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS