Banksys nya konstverk sitter på väggen på ett sjukhus i Southampton i Storbritannien.
Banksys nya konstverk sitter på väggen på ett sjukhus i Southampton i Storbritannien. Bild: Andrew Matthews/AP/TT

Ny Banksytavla hyllar brittisk vårdpersonal

ANNONS

En målning av den anonyma konstnären Banksy har dykt upp på sjukhuset Southampton General Hospital i Storbritannien, skriver BBC.

Den är placerad i en korridor nära akutmottagningen och visar en pojke som sitter på knä bredvid en papperskorg. I korgen finns en batman- och en spindelmannenfigur. De har ersatts av en ny superhjälte som pojken stolt håller upp: en sjuksköterska med munskydd och mantel.

Till skillnad mot många andra av den mystiske Banksys verk är denna målning uppsatt efter samråd med sjukhusledningen.

– Att Banksy har valt ut oss för att visa hur mycket vårdpersonalen bidrar till samhället i en ovanlig tid är en otrolig ära, säger Paula Head, som är ansvarig för stödorganisationen NHS Foundation Trust på Southamptons sjukhus.

ANNONS

Banksy inledde sin karriär med "vanlig" graffiti i början av 1990-talet och har därefter blivit ett världsnamn för sina satiriska verk med tonvikt på politik, etik och kultur. Banksys identitet har aldrig avslöjats.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS