Laurel accepterar att hon måste skriva om sin Melodifestivalenlåt. Pressbild.
Laurel accepterar att hon måste skriva om sin Melodifestivalenlåt. Pressbild. Bild: Janne Danielsson/SVT

Laurell om Mellobråket: "Förespråkar inte alkohol"

Laurell tvingas ändra i sin text eftersom hon nämner ett spritmärke i Mellolåten "Sober".
– Låten förespråkar absolut inte alkohol, säger artisten till TT.

ANNONS
|

Laurells låt "Sober" gick igenom alla gallringar och blev uttagen till Melodifestivalen. Men sedan Aftonbladet påpekat att texten innehåller referenser till ett spritmärke agerade SVT.

"Tyvärr är detta något som vi har missat. Det finns en risk för otillbörligt gynnande av ett varumärke varför orden inte får framföras i SVT eller Melodifestivalens sammanhang. Vi har därför kontaktat skivbolaget och texten i låten som artisten tävlar med på lördag kommer att ändras", sade Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande.

Fem minuter

Den kanadensiska artisten får nu skriva om sin låt inför den tredje deltävlingen i Lidköping på lördag.

– Jag hade min studio med mig här, så det löste jag på fem minuter. Det var ingen kris alls. Och jag ser fram emot att få sjunga den på lördag, säger Laurell.

ANNONS

"Sober" handlar paradoxalt nog om att uppleva den där känslan av kärlek som ingen substans i världen kan matcha, berättar Laurell. Den är skriven som en kärlekssång inspirerad av mötet med den svenske musikern Mattias Welin, som sedermera blev hennes man.

– När jag skrev låten var den inte påtänkt för Melodifestivalen utan tänkt som min nästa singel, så jag hade inga regler att följa, förklarar hon.

Accepterar kravet

Hon accepterade SVT:s krav att hon skulle ändra texten.

– Jag accepterar att det finns regler att följa eftersom det är för tv. Och för mig spelar det ingen roll. Som en riktig kanadensare säger jag ”förlåt” och tar på mig ansvaret, säger hon och skrattar högt.

TT: Som kanadensare som kommer utifrån, vad tycker du om kontroversen och reglerna?

– Om det här leder till samtal där hemma mellan föräldrar och barn om alkohol och droger är det till syvende och sist en bra sak.

ANNONS