Laleh Kazemi Veisari får Beckers konstnärsstipendium 2022. Den 5 februari öppnas hennes utställning på Färgfabriken i Stockholm. Pressbild.
Laleh Kazemi Veisari får Beckers konstnärsstipendium 2022. Den 5 februari öppnas hennes utställning på Färgfabriken i Stockholm. Pressbild. Bild: Märta Thisner

Hon får Beckers konstnärsstipendium

ANNONS

Laleh Kazemi Veisari får Beckers konstnärsstipendium – 200 000 kronor samt en utställning på Färgfabriken i Stockholm i början av nästa år.

Kazemi Veisari är född 1983 och har en bakgrund i Finland, Iran och Sverige. Hon tog examen från Konstfack 2019 och hade dessförinnan studerat bland annat nationalekonomi på London School of Economics.

I sin konst använder hon sig av måleri och teckning men också av skulptur och skrivande. Juryn för Beckers konstnärsstipendium framhåller att hon "med breda spåkkunskaper borrar sig in i kulturer" och att hon i sin konst söker ett slags mångfald som hon kallar "epistemisk pluralism". Stipendiet får hon för "ett mycket varierat visuellt uttryck, som förmedlar nya perspektiv på världen."

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS