Jamie XX, brittisk musikproducent, DJ och remixartist, spelade på Way Out West i Göteborg 2016. I höst kommer han till Sverige igen.
Jamie XX, brittisk musikproducent, DJ och remixartist, spelade på Way Out West i Göteborg 2016. I höst kommer han till Sverige igen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Festivalen Gather vill återinviga Stockholm

ANNONS

Brittiske Jamie XX, den franska duon The Blaze och den brittiska rapparen Shygirl är klara för tvådagarsfestivalen Gather som äger rum i Slakthusområdet i Stockholm den 24–25 september. Johanna Beckman, ansvarig för festivalens musikprogram, beskriver årets festival som en återinvigning av Stockholm och som "den första stora händelsen efter pandemin". Samtidigt betonar man att höstens festival arrangeras i enighet med de restriktioner som råder då.

Bland de svenska artister som ska uppträda märks Daniela Rathana, Bella Boo och Michel Dida & Jaqe.

Gather beskriver sig som en "innovations- och kulturfestival" och förutom artister och konserter arrangeras även föreläsningar med bland andra AI-designforskaren Caroline Sinders, parfymmakaren och kreatören Haisam Mohammed och kläddesignern Stina Randestad.

ANNONS

Festivalen arrangerades första gången 2017.

Rättat: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift kring ett par föreläsarnamn.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS