Debutanter och veteraner – både Fröken Snusk och Tomas Ledin medverkar i Allsång på Skansen.
Debutanter och veteraner – både Fröken Snusk och Tomas Ledin medverkar i Allsång på Skansen. Bild: Claudio Bresciani/TT

De gästar "Allsång på Skansen"

Adaam, Fröken Snusk och Tomas Ledin är några som gästar sommarens "Allsång på Skansen". Trots en tung tid privat ser Pernilla Wahlgren fram emot att återigen leda programmet.
– Självklart vill jag fortsätta i pappas anda och göra det här, säger hon.

ANNONS

Efter att ha intagit scenen med "Stockholm i mitt hjärta" presenterar Pernilla Wahlgren årets uppställning i SVT:s "Allsång på Skansen", under ett kort uppehåll mellan regnskurarna. Hon hoppas att sommaren ska bli lekfull med många överraskningar – och samma succé som i fjol, då SVT hävdar att en "Pernillaeffekt" gav fler tittare.

– Jag blev väldigt rörd och jättetacksam förra året att det togs emot så himla bra. Det är stora skor att fylla, så det kändes väldigt kul. Jag hoppas det ska gå lika bra i år, säger hon.

Trots en tung tid privat, hennes pappa Hans Wahlgren gick nyligen bort, tycker Pernilla Wahlgren att det känns rätt att leda Allsången.

ANNONS

– Det bästa han visste var att komma och titta på sina barn när de stod på scenen. Han var ju med på Allsångspremiären förra sommaren och var så stolt. Det är självklart att jag vill fortsätta i pappas anda och göra det här. Han kommer vara med mig däruppe, det vet jag.

"Fett taggad"

Som vanligt blandas veteraner med yngre artister och en som debuterar i år är hiphop-artisten Adaam, som också är en av få rappare i årets omgång. Han blickar ut över scenen och konstaterar:

– Jag vet inte om det var mindre eller större än jag förväntat mig, men det känns inte exakt så som det ser ut på tv. Med publiken kanske det kommer kännas likadant, säger han och lägger till:

– Jag är fett taggad, det är en ära att vara här.

En annan som gör "Allsångsdebut" är Fröken Snusk, som nyligen vann tv-programmet "Masked singer". Juryns komplimanger hjälpte en del mot självkritiken och hon är glad över att få vara med på något hon följt sedan hon var liten.

– Det känns jätteroligt när man blir mer och mer insläppt på de större grejerna.

Uppträder du med masken på, eller har du börjat fundera på att ta av den?

ANNONS

– Vi får se. Om man vill veta får man hänga med på min resa. Innan "Masked singer" var jag ”nej” men nu känner jag att man får hänga med och kolla vad som händer.

"Nu är det sommar"

Även veteraner som Orup kommer tillbaka och när Tomas Ledins namn presenteras utbrister någon i publiken "nu är det sommar!". Ledin har inga problem med att förknippas så starkt med årstiden.

– Det är väl härligt. Men samtidigt är det inget jag har strävat efter, det har blivit så med tiden och jag försöker leva med det.

Årets säsong har premiär den 25 juni och pågår i åtta veckor.

Miss Li förbereder ett längre uppträdande till årets 'Scenen är din'. 'Jag tänker att jag kan köra hits i en timme. Kanske slänga in något wild card. Jag är ingen Neil Young, jag kör gärna låtar som folk vill ha', säger hon.
Miss Li förbereder ett längre uppträdande till årets "Scenen är din". "Jag tänker att jag kan köra hits i en timme. Kanske slänga in något wild card. Jag är ingen Neil Young, jag kör gärna låtar som folk vill ha", säger hon. Bild: Claudio Bresciani/TT
Pernilla Wahlgren leder återigen 'Allsång på Skansen.'
Pernilla Wahlgren leder återigen "Allsång på Skansen." Bild: Claudio Bresciani/TT

Artisterna som gästar "Allsång på Skansen" 2024

Program 1, 25/6:

Tina Ahlin och Malena Ernman tillsammans med Orsa spelmän

Adaam

Albin Lee Meldau

Molly Hammar

Marcus och Martinus

Program 2, 2/7:

Peg Parnevik

Mange Schmidt och Byz

Omar Rudberg

Tomas Ledin

Program 3, 9/7:

Jill & The Johnsons

Medina

Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham

Tommy Nilsson

Program 4, 16/7:

Herreys

Peter Jöback

Zoe Lobos

Fröken Snusk

Program 5, 23/7:

Maja Francis

Smash Into Pieces

Titti Sjöblom, Ehrling Eliasson och Linda Pettersson

Norlie och KKV

Program 6, 30/7:

Uno Svenningsson

Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg

Ellen Krauss

Liamoo

Program 7, 6/8:

Miss Li

Dreamgirls

Anji och Lisa Ekdahl

Christer Sjögren

Simon Superti

Program 8, 13/8:

Orup

Isak Danielson

Miriam Bryant

Källa: SVT

ANNONS