Här är författarna som tjänar bäst i Sverige

Det är inte alla som kan leva på en karriär som författare - men några kan det med råge. I bildspelet ovanför finns Sveriges topp 40 författare som gjorde störst vinst 2015.

ANNONS

Jonas Jonasson, Jonas Gardell, Fredrik Backman och Camilla Läckberg är författarna somtjänade mest pengar förra året, det visar Nyhetsbyrån Sirens sammanställning av de 50 författarföretag som redovisade högst rörelseresultat i den senaste årsredovisningen.

Jonasson som ärförfattare till "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" hade ett sammanlagt rörelseresultat på nästan 41 miljoner kronor i sina fyra bolag. För Jonas Gardell var motsvarande siffra 14,5 miljoner. Fredrik Backman, som har skrivit "En man som heter Ove", drog in 10,5 miljoner kronor och Camilla Läckberg 10,2 miljoner kronor, skriver TT.

LÄS MER:Så toklurade Camilla Läckberg sin mamma

I ett inlägg på Instagram kommenterar Camilla Läckberg listan och uppmanar tjejer till att våga ta plats:

ANNONS

"Gillar inte att prata pengar. Skruvar alltid obekvämt på mig när ämnet kommer på tal i intervjuer och dylikt. Är ju inte det som driver mig i mitt författarskap, varken då, nu eller i framtiden. Men med det sagt är jag ändå stolt över att strax efter tre män överst på listan bryter jag mansdominansen på fjärde plats. Som kvinna har jag alltid inspirerats av kvinnor som lyckas, och jag hoppas kunna vara en av de som kan inspirera andra kvinnor att våga satsa allt på sin dröm. Det går. Det är möjligt. Det kan göras. Tjejer - Våga ta plats!"

I bildspelet ovanför hittar ni topp 40 författarna som gjorde störst vinst 2015. (Sirens lista innefattar inte avlidna författare).

ANNONS