Gympaläraren får hjälp av gaming-legendaren HeatoN

Det är svårt för SVT:s gympalärare att aktivera skolungdomarna.I veckans avsnitt av Gympaläraren får han hjälp av gaming-legendaren Emil "HeatoN" Christensen.– Det är en hjärtefråga för mig. Jag slutade röra på mig själv och då blev jag en sämre spelare, säger Emil Christensen.

ANNONS

I SVT:s program Gympaläraren kämpar programledaren Kalle Zackari Wahlström med att få skolungdomarna att delta på idrottslektionerna. Något som inte alltid är så enkelt.

Men i veckans avsnitt tar han hjälp av en spellegend, nämligen Emil "HeatoN" Christensen.

– Jag blev kontaktad av honom och han berättade om en kille i klassen som inte var så motiverad på lektionerna. Han ville bli en e-sportstjärna, men hade inte varit med på gympan, säger Emil Christensen.

Att tacka ja var en självklarhet för gaming-stjärnan som anser att träning är väldigt viktigt.

ANNONS

– Det är en hjärtefråga för mig. Jag slutade röra på mig själv och då blev jag en sämre spelare, säger Emil Christensen.

När han själv var tonåring slutade han att träna till förmån för spelandet. Något som fick konsekvenser.

– Jag gick från att träna hockey två gånger om dagen, till att inte träna alls och fortsätta äta lika mycket. Jag blev tröttare i huvudet och kunde inte fokusera.

Och att sätta igång med träningen igen hjälpte honom att prestera även under spelandet.

– Träningen gjorde att jag kunde prestera bättre och vinna mer tävlingar, säger Emil Christensen.

I nuläget är det framförallt gymträning som gäller för spel-legendaren. Men på våren och sommaren blir det också långa promenader.

– Man behöver inte bli någon bodybuilder. Bara man rör på sig lite.

Och Emil Christensens deltagande på gympalektionen gjorde succé. Alla elever deltog för första gången på lektionen.

– När jag kom hade killen Kalle pratat om glömt sina kläder. Så jag åkte med honom hem för att hämta dem. Sedan var han med. Det var lite av en Cinderella story faktiskt.

Gympalektionen var inspirerad av det kända datorspelet Counter-strike. Lite som den klassiska leken Spökboll, fast med fler element.

ANNONS

– Det är småsaker man kan göra för att göra skolidrotten mer attraktiv. Det handlar om att ha lärare som gör att ungdomarna trivs, säger Emil Christensen.

ANNONS