Edward Blom om SR:s agerande: "Mår jättedåligt"

Enligt Edward Blom vill Sveriges Radio censurera hans sommarprat i P1 eftersom han pratar för gott om alkoholrus. "Mår jättedåligt av detta", twittrar Blom.

ANNONS

I morgon är det dags för kulturhistorikern, gastronomen, tv-personligheten och författarenEdward Blomssommarprat att sändas i Sommar i P1. Nu twittrar hanom att SR vill censurera sommarpratet:"Dagen innan mitt Sommar ringde SR och ville censurera det inspelade programmet. Vi försöker hitta en kompromiss", skriver Edward Blompå Twitter.

Anledningen ska vara att han talar för positivt om alkoholrus.

En kort stund senare twittrar han att han mår dåligt av det som hänt.

Vid 17:30 twittrar gastronomen att de kommit fram till en gemensam lösning."Inget blir bortklippt men jag la till lite om alkoholens negativa sidor som jag kan stå för", skriver Blom.

ANNONS

Han avslutar med att hälsa att han har tagit 100% semester och inte kommer att svara i telefon. Och en känga till Sveriges Radio: "Det intressanta som jag kommer skriva om i framtiden är att statens sändningstillstånd förbjuder att man berättar att man blir glad av vin"

Programchefen för "Sommar i P1", Bibi Rödöö, bekräftar att båda parterna till sist enades om att göra just ett tillägg.

- Censur var det inte frågan om. I manuset fanns ett par rader där han pratade om de negativa konsekvenserna av stort alkoholintag, meni programmet var det inte med. Han kom hit i dag och läste in dem, säger hon till Dagens Nyheter.

I en tidigare intervju med GP har Edward Blom berättat att han ska prata om sig själv och de mest känslosamma ögonblicken i sitt liv i programmet.

ANNONS