Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anna Starbrink (FP), landstingsråd i Stockholm, förvånas över den skarpa tonen i brevet.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kritik mot hotfullt M-brev

Moderaterna får kritik från både Allianspartier och oppositionen för sitt brev på Stockholms landstings webbsida. – Brevet kan uppfattas som rätt hotfullt, säger Folkpartisten Anna Starbrink.

I det "öppna brevet" på landstingets webbplats för pressmeddelanden varnar Moderaternas valledare Kristoffer Tamsons för socialdemokratisk politik:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Om Socialdemokraternas politik blir verkligheten chockhöjs landstingets kostnader för unga anställda med cirka 115 miljoner kronor. Det motsvarar totalkostnaden för cirka 500 av våra unga medarbetare . . . Med en vänsterregering skulle de riskera att få sparken", skriver han.

Däremot skriver han inte att S i sin budget lovat att kompensera kommunerna för skattehöjningar, vilket alltså inte skulle höja landstingets kostnader.

– Ja, de skriver det, men jag upplever att de inte har täckning för den utfästelsen, säger Kristoffer Tamsons till TT.

Tamsons var tidigare en av statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare.

Socialdemokraterna reagerar kraftigt på brevet.

– Det är uppenbart lögnaktigt och vilseledande. Det är ju en beklaglig start på valrörelsen. Det är klart att vi har en fullt finansierad budget. Vi finansierar våra reformer, delvis med skattehöjningar, bland annat restaurangmomsen, säger Fredrik Olovsson (S), som sitter i finansutskottet, till TT.

Men det är inte bara Socialdemokraterna som reagerar på brevet. Folkpartisten Anna Starbrink, landstingsråd i Stockholm, tycker att Moderaterna går för långt.

"Som personallandstingsråd förvånas jag av den skarpa tonen i brevet som nog kan uppfattas som rätt hotfullt. När det dessutom är formulerat på ett brevpapper med landstingets logga – i stället för den egna partiloggan – ger det en officiell prägel trots att detta är en inlaga från ett enskilt parti", skriver hon i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.