Kvinna död efter tältbrand – två män sitter anhållna

En kvinna i 20-årsåldern har dött efter torsdagens brand i ett tält i Mölndal. En man skadades också allvarlig i branden.
Två män i 40-årsåldern har anhållits, misstänkta för mordbrand, uppger åklagare.

ANNONS
|

Branden uppstod i ett tältläger i ett otillgängligt skogsparti tidigt på torsdagsmorgonen. En stor utryckning med räddningstjänst, polis och ambulanshelikopter skickades till platsen bakom Mölndal Energi och Riskulla kraftvärmeverk.

En kvinna i 20-årsåldern och en man i 40-årsåldern flögs med ambulanshelikopter till sjukhus. På fredagen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att kvinnan avlidit av sina skador.

– Jag kan bara bekräfta att kvinnan har avlidit av sina skador och att hennes anhöriga är underrättade, säger Lisa Räng, presskontakt på Sahlgrenska sjukhuset.

Mannens tillstånd beskrevs på torsdagen som allvarligt. Han har förts vidare till ett annat sjukhus för vård.

Enligt polisen befann sig fem vuxna personer på platsen när branden uppstod. De tältade i två tält och polisen tror att kvinnan och mannen som fördes till sjukhus sov i det tält som började brinna.

ANNONS

Tidigare misstänkta för flera brott

I det andra tältet sov ytterligare tre män i 40-årsåldern och två av dessa fick lindrigare brännskador.

Två män har nu anhållits, initialt misstänkta för mordbrand.

– Jag kan bekräfta att de sitter anhållna och att brottsrubriceringen är mordbrand, det kan tillkomma ytterligare rubriceringar i samband med att det hålls nya förhör med dem, säger kammaråklagare Anna Damberg.

Hon tillägger att båda männen är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

Tillhörde de anhållna männen gruppen som tältade på platsen?

– Jag har inte fullt ut fått alla sådana uppgifter, men det finns indikationer på att de har varit bekanta med varandra.

Är de anhållna också skadade?

– Jag har uppfattningen att de har fått lindriga skador, som inte krävt sjukhusvård.

Hur ställer de sig till brottsmisstanken?

– De har initialt förnekat brott, men ingen av dem är hörd med försvarare närvarande ännu.

Tidigare straffade

Enligt uppgift till GP rör det sig om två män i 40-årsåldern som har ett visst brottsregister. De har tidigare förekommit i ärenden som rört narkotikabrott, rattfylleri, stöld och misshandel.

Den allvarligt skadade mannen har inte kunnat höras än.

– Han är inte i ett sådant skick att det går att hålla förhör med honom och han förväntas inte vara det på några dagar, säger Anna Damberg.

ANNONS

Den tekniska undersökningen av brandplatsen är avslutad, men enligt Charlotta Källerfelt, säkerhets- och beredskapschef i Mölndals stad, har polisen ännu inte gett kommunen tillgång till platsen för att utreda miljöpåverkan av branden och städa.

LÄS MER:Kvinna livshotande skadad efter tältbrand i Mölndal

ANNONS