Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kontrasternas Japan övertygade

Med hypermoderna huvudstaden Tokyo, traditionella tempel, skidåkning, underbara trädgårdar och bad i varma källor levererar Japan dramatiska kontraster. "Jag älskar verkligen Japan och det man får uppleva där" säger András Robel på Lotus Travel.

 – Det som är så fantastiskt med Japan är ju att det finns något för alla under alla årstider. Det är en destination som man kan njuta av om man åker med barn, om man är intresserad av natur, skidåkning, kultur och historia eller om man är mat-fantast. Tycker man om det moderna eller det historiska finns det mängder att göra. Det är ett land som funkar för alla, berättar András Robel, Senior Travel Consultant på Lotus Travel.

"Maten satte störst avtryck"

András Robel
András Robel

András har själv varit i Japan flera gånger. Men den mest minnesvärda gången var när han tillsammans med sin japanska kusin fick uppleva en del av Japan som låg utanför turiststråken.

– Inte minst med tanke på att jag älskar matupplevelser. Min kusin hjälpte mig se ett annat Japan än vad jag såg som vanlig turist. När man tar sig utanför de klassiska turiststråken finns det ju möjlighet att se något man inte ens läst om innan. Och för mig var det solklart just maten som satte störst avtryck, alla de små detaljer och hur de fokuserar på kvalitén i allt. Det är väldigt inspirerande. 

Om man tar sig till Japan – vad får man inte missa?
– Jag skulle säga att bland det viktigaste är att planera sin resa så man verkligen får uppleva kontrasterna. Jag föreslår att ha minst tre stopp på sin resa. Därför passar det bra om man ser till att ha gott om tid eller åka på en färdigpaketerad resa, i grupp eller individuellt. Vi på Lotus har ju många års erfarenhet av resor till Japan med just skräddarsydda resor.

Byarna från Edo-perioden erbjuder den mer traditionella sidan av japansk kultur.
Byarna från Edo-perioden erbjuder den mer traditionella sidan av japansk kultur.

– Det finns otroligt mycket att göra. Åker man till huvudstaden Tokyo kan man gå runt i de hippa stadsdelarna där alla går runt med moderna kläder, eller så hittar man en Rockabilly-fantast som bara lyssnar på amerikansk 50-tals blues. Det är superkul att se kontrasterna.

Intensiva Tokyo i alla ära, det är på landsbygden som man enligt András möter mycket av det riktiga Japan.

– Om man vill, så tar man sig ut till landsbygden för att besöka någon av de mindre byarna och städerna. Skulle man hitta till någon by från Edo-perioden så får man en fantastisk upplevelse. Det är städer med små stadskärnor, traditionella hus som verkligen särskiljer dem från övriga landet och man kan få en bättre känsla av det historiska Japan, så det tycker jag man ska göra. Våga blanda olika sevärdheter och platser. Då kan man ta del av både det moderna och det historiska Japan – och dessutom den vackra naturen, avslutar András. 

Läs mer om resorna till Japan och boka här.