Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Konsult blottar krisen på Stadsmuseet

Stadsmuseets chef Ingrid Lomfors får svidande kritik i en konsultrapport som presenterades under fredagen. Ledningen hoppas alltjämt på en god fortsättning, men facken ropar efter handlingskraft.
Det är framförallt en oförmåga att kommunicera, otydliga mål och bristande rutiner som står i fokus i den rapport som den externa konsulten gjort om arbetsmiljöproblemen på Stadsmuseet. Den presenterades på fredagen under en tre timmar lång sittning med hela personalen på museet.

Men personalens kritik mot chefen Ingrid Lomfors handlar också om toppstyrning, orättvisa och oklara belöningssystem och ointresse för vissa delar av museets verksamhet, uppger anställda som GP talat med. Förtroendet för museichefen, och för att en positiv förändring ska kunna ske är mycket lågt hos personalen.
- Jag är väldigt omtumlad så här direkt efteråt, säger Ingrid Lomfors.

- Konsulten har gjort sin tolkning av personalens upplevelser. Jag har inget annat att göra än att lyssna på den. Om vi kan lösa det här och komma fram till en kreativ process kan jag inte besvara idag.

Ingrid Lomfors är trots detta optimistisk.
- Generellt har jag en oerhört stark tro på Stadsmuseet och den breda kompetens som finns här. I alla förändringsarbeten ingår konflikter och det är bra att vi kan få hjälp utifrån att lösa dem.

Kulturförvaltningens chef Björn Sandmark talar om en påbörjad process i flera nivåer.
- Det handlar om en taskig psykosocial arbetsmiljö där mycket kritik riktas mot museichefen, och indirekt mot mig. Men det handlar också om avsaknad av mål. Många undrar vart museet är på väg. Och mer övergripande handlar det om ett nationellt problem, nämligen frågan om vilken roll ett museum har idag.

Alltsammans menar Björn Sandmark bidrar till krisen på Stadsmuseet. En organisationsförändring är nu att vänta, dessutom har han bett kulturnämnden om ett tydligt politiskt uppdrag för museet den närmaste treårsperioden.
- Det är viktigare att man sätter upp ett mål som är nåbart och handfast, snarare än visionärt, just nu.

Också Sandmark uttrycker optimism efter fredagens genomgång. De fackliga representanterna är inte lika nöjda.
- Jag hade hoppats på mer klara besked om åtgärder från förvaltningschefens sida, säger Lars Magnusson, SKTF, som menar att organisationsförändringen som Björn Sandmark talar om måste handla om att göra sig av med vissa personer för att en förändring ska kunna ske.

- Konsulten har gjort ett bra jobb och jag hoppas nu att ledningen tar itu med det som berör oss närmast, säger Marie Nyberg, Saco.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.