Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Konkursförvaltaren söker ny ägare till Chilli

Enligt konkursförvaltaren finns det intressenter som vill köpa Chilli.

Göteborgska inredningskedjan Chilli gick i konkurs i måndags efter att ha hamnat på obestånd.

Konkursförvaltaren Niklas Körling på Wistrands advokatbyrå arbetar nu brett med att finna lösningar för det konkursade bolaget.

- Vi arbetar för är att finna en köpare till hela verksamheten. Alternativt är att göra en konkursutförsäljning om cirka 14 dagar, säger Niklas Körling.

- Det finns intressenter, men det är många bitar som ska falla på plats och det måste gå fort, säger han.

Totalt berörs 150 anställda av Chillis konkurs, de kommer inom kort att bli uppsagda. Personal blir alltid uppsagd i samband med konkurser.

- Vi håller på och förbereder detta, och all personal kommer att få lönegaranti, säger Niklas Körling.

Om det blir en ny ägare till bolaget kan det också vara möjligt att den kan komma att behöva personal från Chilli. Men en ny ägare innebär ett nytt organisationsnummer och ett helt nytt bolag, som inte har några förpliktelser i relation till Chillis tidigare verksamhet.

- Men det kan tänkas att en ny ägare kan vara intresserad av att lösa presentkort och andra kundfrågor för att ha en fortsatt god relation med kundkretsen, säger Niklas Körling.

Tecknen på Chillis dåliga ekonomi kom inte som någon nyhet för transportföretaget Schenker, som redan i slutet på förra veckan stod inför att företaget inte kunde betala för sig.

- Vi handhar lagerhållningen för Chilli på vårt lager i Göteborgs hamn, och när de inte kunde betala fakturorna så håller vi inne godset. Så gör vi alltid när kunder inte kan betala. Men vi hoppades att Chilli skulle hitta en lösning under helgen, säger Pierre Olsson, informationschef på Schenker.

GP har sökt Chillis förre ordförande Jack Moell för en kommentar.

Största fordringsägare i Chillis konkurs är Swedbank med en fordran på drygt 20 miljoner kronor, samt därtill bankgarantier till bland andra hyresvärdar. Swedbank har förmånsrätt i konkursen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.