Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Konkurs hotar PA Resources

Storägaren Gunvor Group har lämnat in en ansökan om konkurs i det krisande svenska oljebolaget PA Resources. Frågan om PA Resources framtid ställs därmed på sin spets.

Inför ett möte med borgenärer i Stockholms tingsrätt på onsdag kommer PA Resources styrelse mötas för att utvärdera situationen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Genève-baserade Gunvor Group, med den svenske oljemiljardären Torbjörn Törnqvist som vd och storägare, har med sin ansökan om konkurs ökat trycket rejält i de förhandlingar som pågår mellan långivare, PA Resources ledning och advokat Lars Söderqvist, som utsågs till bolagets rekonstruktör av Stockholms tingsrätt i slutet av mars.

-Om det inte finns förutsättningar för att nå i mål med rekonstruktionen, då kan det arbetet med den inte fortsätta. Och om rekonstruktionen avbryts har vi en konkursansökan att hantera, säger Tomas Hedström, PA Resources finanschef till TT.

Enligt Hedström är det dock i nuläget oklart vad Gunvors avsikter är med sin konkursansökan.

Gunvor Group har tidigare i april tagit ut en pant i form av dotterbolaget Osborne Resources, vilket raderade ut över hälften av PA Resources börsvärde.

Handeln med PA Resources-aktien på Stockholmsbörsen har till följd av det oklara läget stoppats på en kurs på 59,5 öre. Det kan jämföras med nivåer över 7 kronor per aktie för bara ett år sedan.