Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Daniel Oscarsson, platschef på Förenade Bil i Göteborg, har sett ett stort intresse för Kias nya laddbara familjekombi.

Kias elektrifierade familjebil lockar göteborgare

När Kia nu för första gången drar igång försäljningen av en familjekombi som laddhybrid har det väckt ett stort intresse i Göteborg. "Modellen öppnar dörrarna för familjer som länge väntat på en passande Plug-In Hybrid", säger Daniel Oscarsson på Förenade Bil i Göteborg.

Kia har i rask takt etablerat sig som Sveriges tredje största bilmärke och redan i dag är varannan Kia som säljs elektrifierad. När den sydkoreanska biljätten i år fortsätter satsningen på miljövänligare drivlinor och nu börjar sälja nya Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid, fylls lite av ett tomrum.

Läs mer om Kias nya laddhybrid och andra modeller hos Förenade Bil här

– Nu får vi en laddhybrid som för första gången är anpassad för familjer, som har en bra räckvidd och som finns inom en rimlig prisnivå. Det är sällan vi sett ett så pass stort intresse före vi haft något att sälja, men nu är den här, säger Daniel Oscarsson, platschef på Förenade Bil i Göteborg.

"Klarar dagliga körningen på el"

Just denna laddhybrid kombinerar el- och bensinmotor och när det gäller elen har den en räckvidd på 5 mil.

– Det gör att de flesta klarar sin dagliga körning på el, till exempel till och från jobbet. Samtidigt har de givetvis möjligheten att då och då sticka iväg på längre resor utan några problem, säger Daniel Oscarsson.

Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid är ett miljövänligare alternativ för barnfamiljen.

Klimatbonus får ned priset

Med Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid hoppas och tror Daniel att många barnfamiljer, som länge funderat på en laddhybrid, nu får möjligheten att slå till.

– Med klimatbonuspremien på 39 291 kronor så får man ned priset till runt 300 000, och så finns alternativet att privatleasa bilen för 3 995 kronor per månad. Jag tror inte det finns så många laddbara välutrustade kombibilar i den prisklassen.

Ökad efterfrågan från tjänstebilssektorn

Daniel Oscarsson är övertygad om att bilen kommer vara högintressant även för tjänstebilsåkarna. På Förenade Bil i Göteborg har han ett dedikerat gäng som uteslutande jobbar mot tjänstebilssektorn.

– Företagen uppskattar ofta laddbara bilar. Föraren får ett reducerat förmånsvärde och företaget en bra ekonomi och profilering, och här ser vi en ökad efterfrågan.

Göteborg sålde flest Kia 2019

Förenade Bil i Göteborg sålde förra året som enskild anläggning flest Kia i Sverige. Att de jobbat exklusivt med ett och samma bilmärke i 15 år tror Daniel Oscarsson är den starkaste anledningen till att de lyckats så bra.

– Vi har ju en oerhört stor kompetens och ett engagerat team, både när det gäller försäljning och service. Dessutom har vi alltid ett stort utbud, både i antal modeller för provkörning och för snabb leverans med bra kampanjer.

Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid finns nu tillgänglig på Förenade Bil i Göteborg.

Förutom den 7-åriga nybilsgarantin, varför tror du att Kia blivit ett av landets mest populära bilmärken?

– Kia har varit väldigt bra på att ha rätt utbud vid rätt tillfälle. Under 2019 såg vi ett explosionsartat intresse för laddbara bilar, både el och hybrid, och där var Kia redan bra med. Den nya laddbara familjekombin är ytterligare ett exempel på det.