Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

M5 nära Taunton, tidigt på lördag morgon.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Katastrofkrasch på engelsk motorväg

Sju omkomna och 51 skadade har nu räknats in efter den stora seriekrocken i går kväll på den brittiska motorvägen M5. Ett 30-tal fordon var inblandade och bilar brann.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

M5, den stora trafikpulsådern genom sydvästra England,blev helt avstängd efter katastrofen.

Olycksplatsen har ännu inte kunnat genomsökas helt och polisen befarar att en del offer fortfarande sitter fast i sina bilar.

I den direktsända tv-bevakningen från olycksplatsen mellan Bridgwater och Taunton syntes cirka fem lastbilar och några tiotal personbilar i en enda stor hög, som blockerade den norrgående körbanan på motorvägen.

-Räddningsstyrkorna har jobbat oavbrutet. Händelsen var en stor, stor utmaning, när de kom möttes personalen av bokstavligen en jättelik eldboll. De flesta fordonen brann, och fortsatte att brinna länge. Det har gjort det svårt att genomsöka bilarna, sade Anthony Bangham vid Avon/Somerset-polisen till nyhetsbyrån PA.

Brandmannen Simon Bruford, som råkade köra förbi åt andra hållet, beskrev olycksscenen som "en total massaker".

-Jag kunde se lågor på långt håll. Jag har tillbringat 18 år i Somersets brandkår och har sett en hel del otäcka saker, men det här var fruktansvärt, sade Bruford till BBC.

Enligt ett annat ögonvittne rådde kraftig dimma då olyckan inträffade. Flera lastbilar hamnade på tvären över vägen, och andra bilar har sedan plöjt in i dem bakifrån.

-Minst två av de fordon som brann var långtradare som har mycket bränsle ombord, förklarade Paul Slaven vid Devon/Somerset-brandkåren den explosiva branden.

Några andra större vägar till och från Cornwall i Storbritanniens sydvästligaste hörn finns inte. M5 beräknades vara stängd hela lördagen, och lokala medier uppmanar alla resande i området att vara beredda på jättelika förseningar.