Källström hyllar Häcken: "Gör det mesta rätt"

ANNONS
|

När Kim Källström valde att avrunda karriären blev det i Djurgården – och inte i Häcken där han en gång slog igenom som tonåring.

– Det var aldrig något val. Antingen skulle jag ha stannat kvar i Grasshoppers, eller så skulle jag gå till Djurgården. Häcken var aldrig aktuellt, säger den förre landslagsmittfältaren.

"Ett kvitto på att de gör bra saker"

Han har dock haft koll på Häcken under alla åren i andra länder.

– De har jobbat på bra länge nu och fick ju cuptiteln i fjol som ett kvitto på att de gör bra saker. Det känns kul och lite annorlunda att fler tror på Häcken än på Blåvitt i år, säger han.

ANNONS

Han får medhåll av Nicklas Bärkroth – som har vunnit SM-guld med såväl IFK Göteborg (2007) som IFK Norrköping (2015):

"En grym offensiv"

– Häcken har en grym offensiv som kommer att lyftas ännu mer i år. De kommer absolut att vara ett lag för toppen av tabellen – bara de får ordning på sin defensiv. De har ett väldigt spännande lag med en del riktigt bra och erfarna spelare.

Bärkroth är inte lika imponerad av sin gamla klubb Blåvitt.

– Jag har svårt att avgöra hur bra de är. De behöver ju ytterligare något nyförvärv och det kan ju komma in någon riktigt bra spelare. De hade inget bra bortafacit förra året – det är något som de måste förbättra. Sedan är det alltid tungt och svårt att möta Blåvitt, det är det, säger han.

ANNONS