Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kalla grundar VM-formen i Falun

Samtidigt som Tour de Ski avgörs i alperna har Charlotte Kalla ett eget träningsläger i Falun. Ett privatläger som avslutas med helgens start i Skandinaviska cupen. -Det är perfekt att kombinera både träning och tävlande på VM-banorna, säger Kalla till TT.

Snöbristen i Sverige påverkar också Charlotte Kalla, som fått jaga bra träningsförhållanden.

-Jag hörde att det fanns tuffa och bra preparerade spår i Falun. Då kändes det perfekt att träna några dagar i Falun innan helgens tävlingar. Sedan är det en stor bonus att man får möjlighet att snurra på just VM-banorna. Det är också en speciell känsla, säger Kalla, som nu befinner sig i en tung uppbyggnadsperiod inför VM. -Allt går enligt min grundplan, vilket känns bra. Nu är det mycket distansträning. Därför ska det bli skönt att i helgen ta på sig nummerlappen och tävla igen. Kom ihåg att det är många bra åkare i Skandinaviska cupen. Sedan blir det lite speciellt att tävla på VM-banorna och VM-arenan, säger Kalla, som planerar att åka alla tre tävlingsdagarna.

Följer Tour de Ski

Hon har tydliga personliga mål för den kommande tävlingshelgen:

-Jag vill ha en god känsla i kroppen och verkligen vara trött efter målgången. Jag vill också känna att jag har disponerat krafterna rätt under hela loppen.

Samtidigt har Kalla full kontroll på vad som händer i Tour de Ski. Hon missar inte ett lopp.

-Det är perfekta sändningstider som innebär att jag kan träna både före och efter tv-sändningarna. I det sammanhanget känner jag mig nöjd med beslutet att stanna hemma och få bra träning och fokusera mig på det som kommer längre fram.

"Roligt se Calle"

-Annars är jag imponerad av Marit Bjørgen som håller klassen oavsett distans. När det gäller svenskarna är det roligt att se hur bra Calle (Halfvarsson) utmanar i toppen av herrklassen och att flera av de svenska tjejerna visar klassen.

Helgens tävlingar i Skandinaviska cupen, som lockar flera svenska landslagsåkare, har följande program:

Fredag 9/1: Damer: 10 km, Herrar: 15 km. Lördag: 10/1: Sprint. Söndag 11/1: Skiathlon.