Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Körde fem kilometer - med fruns mobil på huven

En mobiltelefon kan klara dryga fem kilometer i Göteborgstrafiken på motorhuven. Det vet Mikael Jokinen som ofrivilligt testade detta på söndagen – med sin frus telefon. – Vi upptäckte den mitt på Älvsborgsbron, säger Mikael Jokinen till GP.

För många är det garanterat hög igenkänningsfaktor i vad som hände Mikael Jokinen på söndagen. Han och familjen var på väg från Askim med bil och hade hunnit till Älvsborgsbron.

– Min fru satt och letade efter sin telefon, och frågade högt var den kunde vara. "Den har pappa lagt på motorhuven" sa vår sjuåriga dotter Ida då, säger Jokinen.

Mitt på Älvsborgsbron kunde han de givetivs inte stanna, men vid nästa avfart svängde han av och tog in telefonen - som klarat resan oskadd.

– Vi hade ju kört fem-sex kilometer då, och det är ju 70-väg vissa delar, så det var ju mycket tur inblandat. Det var lite chockartat när Ida sa att den låg där, det är ju trots allt mycket pengar som ligger där, avsevärt mycket mer än man har i plånboken, konstaterar Jokinen, som menar att detta är ganska typiskt honom.

– Mig händer sådant här ofta, jag är både tankspridd och disträ. Ida vet ofta mer var saker ligger än vad jag gör.

Har du lärt dig en läxa nu då?

– Nej, det kommer hända igen, och jag tror inte att jag är ensam om att göra sådana grejer.