Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Köp lägenheten med mobilt bank-id

Fastighetsbyrån blir först ut på marknaden med mobilt bank-id. Nu kan köparna själva lägga bud och identifiera sig digitalt.

– Alla saker vi kan göra för att underlätta för köparen är positiva, och det känns jättebra att ha breddat möjligheterna för hur man kan lägga bud, säger Lovisa Möller som är mäklare på Fastighetsbyrån, Västra Göteborg.

Just nu testas den nya budgivningsformen på fem olika kontor runt om i landet varav Västra Göteborg är ett. Att buda på en bostad med hjälp av mobilt bank-id gör affären ännu tryggare än tidigare, då det säkert går att veta vem det är som budar. Dessutom menar Lovisa Möller att processen blir bra mycket smidigare för många.
– En upptagen kund kan till exempel sitta i ett möte och lägga ett bud via telefonen på ett säkert sätt. Köparen behöver inte heller vänta på att mäklaren ska vara tillgänglig, utan kan buda när som helst på dygnet.

Rent praktiskt går det till nästan som vanligt. Man utgår ifrån den budgivning som finns på nätet och går in på Fastighetsbyråns hemsida. Därefter klickar man på knappen för lägg bud och loggar in med sitt bank-id.

Fastighetsbyrån planerar att öppna för möjligheten att använda mobilt bank-id i alla företagets budgivningar under våren, men möjligheten att lägga bud direkt via mäklaren kommer att finnas kvar.
– Vi vill finnas tillgängliga på det sätt som passar för respektive kund, jag har till exempel haft en äldre köpare som hellre ville lägga bud via telefonsamtal med mig i samma budgivning som en yngre köpare med mobilt bank-id. Alla kunder vill ha olika typer av service och detta är ytterligare ett steg i rätt riktning.