Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kålltorp får nytt bostadsområde intill Renströmska sanatoriet

Spekulanterna fick drömma fritt och önskningarna hamnade på arkitekternas ritbord. Nu har arbetet börjat med att bygga bostäderna.

Se videon om Brf Grönskan i klippet ovan.

Mitt emellan naturen och staden, nära Renströmska sanatoriet i Kålltorp, kommer Brf Grönskan växa fram med 67 nya bostadsrätter. Det unika i satsningen är att de intressenter som var hetast på gröten fått vara med och utforma området. Rickard Thyrén, försäljningschef för nyproduktion på Fastighetsbyrån i Göteborg, blev tidigt inbjuden att samarbeta med Järngrinden Projektutveckling AB och Liljewall arkitekter. Idag har bostäderna 500 intresseanmälningar.

Med anledning av denna entusiasm föddes idén att bjuda in intressenterna att påverka projektet.

– Vi tog fram en enkätundersökning för de som tidigt visade intresse med ett antal frågeställningar. Bland annat frågade vi vad som fångade deras intresse från första början och vad de önskar om de får drömma fritt. Vi fick in ett jättebra underlag som vi sedan kunde skicka vidare till arkitekten, berättar Rickard Thyrén.

Lättillgängligt friluftsliv högt upp på önskelistan

Eftersom Brf Grönskan kommer att ligga i direkt anslutning till Skatås motionscentral och Delsjön var det inte särskilt förvånande att intressenterna värdesatte friluftsliv och natur högt i undersökningen. Det ledde bland annat till att en tvättstation för mountainbikes kom med i planritningarna för området. Järngrinden AB, projektutvecklare och byggherrar för Brf Grönskan, kommer se till att naturen även genomsyrar valen av byggmaterial för minimal miljöpåverkan. Husen kommer att byggas i tegel och stora fönster kommer att ge ett ökat ljusinsläpp. Att det dessutom ligger nära staden ansåg de flesta var en bonus.

– Det är ovanligt att mäklaren får vara med från start och påverka med idéer. Vi ser det som en oerhörd fördel och något vi hoppas se mer av i framtiden. Eftersom vi har slutkontakt med kunden är vi även experter på vad dem vill ha, säger Robert Laigar, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån för Brf Grönskan.

Säljstart inom kort

Ritningarna för bostäderna och området är nu helt satta. Liljewall Arkitekter har färdigställt sin del av projektet inför säljstarten. Det som är fastslaget är att det blir fyra punkthus med en gård i mitten med lägenhetsstorlekar från 1–5 rum och kök och storlekar från 31,7 kvm till 102,7 kvm. Prismässigt lägger sig bostäderna från 2 285 000 kr till 6 250 000 kr. Husen är 5–6 våningar höga, med balkong eller uteplats till samtliga bostäder.

Anmäl ditt intresse här för att ta del av mer information om Brf Grönskan samt få förtur när bostäderna är till försäljning.