Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vid Käringberget i Långedrag ska TB-Gruppen skapa ett bekvämt boende med guldkant i form av 27 bostadsrätter.
Vid Käringberget i Långedrag ska TB-Gruppen skapa ett bekvämt boende med guldkant i form av 27 bostadsrätter.

Käringberget i Långedrag får efterlängtat sällskap

TB-Gruppens vision är hållbar stadsutveckling som ger bestående värden. I den andan ska företaget bygga Kerlingeborg med 27 bostadsrätter vid Käringberget i Göteborg.
– Vår ambition är att skapa hem där människor vill bo kvar länge, säger vd Marcus Lerander.

För TB-Gruppen innebär stadsutveckling att förstå platsers möjligheter och att skapa en helhet som tillför så stor nytta som möjligt.

– Vid planeringen tittar vi alltid på vad som passar in i det aktuella området. Vilka ska bo och verka där? Vad behövs för att de ska trivas och vilja bo kvar länge?, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

När Kerlingeborg är klart om cirka 1,5 år är förhoppningen att huset ska utgöra en naturlig del av området runt Käringberget. Lägenheterna blir sannolikt ett efterlängtat tillskott i attraktiva Långedrag, där det nu mest finns villor och radhus. Fler lägenheter ökar valmöjligheterna och gynnar flyttkedjan.

– Det talas ofta om Göteborgs stora utvecklingsprojekt, men samtidigt tillför mindre projekt som Kerlingeborg ofta en stor nytta, säger Marcus Lerander.

Nära till både stad och bad

Kerlingeborg hamnar vid foten av berget med grönskan i ryggen och en stadsmässig front mot gatan.

– Jag tror att helheten kommer att tilltala både de boende i huset och andra i omgivningen, säger Rasmus Thorild, affärschef på TB-Gruppen och ansvarig för projektet.

Bara två minuters promenad från det nya huset ligger en spårvagnshållplats. Därifrån tar det tio minuter till Saltholmen i väster med bad och färjor till skärgården. Åt andra hållet når spårvagnen city på cirka 20 minuter.

Marcus Lerander, vd TB-Gruppen.
Marcus Lerander, vd TB-Gruppen.
Rasmus Thorild, affärschef.
Rasmus Thorild, affärschef.

– Läget är fantastiskt. Inte minst för att det finns ett minicentrum med flera servicefunktioner alldeles intill. Vi tror att de boende kommer att uppskatta vardagslyxen i att exempelvis kunna köpa färskt bröd i bageriet tvärs över gatan, säger Rasmus Thorild.

Hiss rakt in i lägenheten

Huset har utformats tillsammans med Liljewall Arkitekter. Resultatet är en exklusiv byggnad med tilltagna ljusinsläpp och material som avspeglar närheten till natur, hav och berg – skiffer, glas, trä och kalksten. Kerlingeborg får också en innergård med träd, extra högt i tak, skjutdörrar till balkonger och Kvänumkök.

– Vi har lagt stor vikt vid design och hållbarhet. En extra bekvämlighet för dem i de två takvåningarna är att de kan ta hissen rakt in i sina lägenheter, säger Rasmus Thorild.