Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisbil parkerad utanför den avlidne journalistens bostad i Watford, England.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Journalist hittad död i sitt hem

Journalisten Sean Hoare, som hittades död i sitt hem i måndags, blev avskedad från News of the World på grund av alkohol- och drogproblem, skriver Reuters.

Hoare, en av dem som tipsade om avlyssningen, återkom i offentligheten förra veckan då han talade om för New York Times att News of the World kunde – via kontakt med polisen – använda sig av mobilteknologi för att fastställa var människor befann sig. Tidningen betalade poliser för informationen, skriver The Guardian.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt Hoare kunde tidningen använda sig av "pinging" som mäter avståndet mellan mobilen och ett antal telefonmaster och på så sätt avgör var telefonen är.

Reportern har också sagt i intervju med The Guardian att han hoppades att avslöjandena skulle leda till bättre journalistik.

Hoare hävdade bestämt att Andy Coulson, tidigare chefredaktör på News of the World och sedermera presschef hos premiärminister Cameron, var mycket medveten om avlyssningarna. Hoare sade att han själv hade blivit beordrad att avlyssna telefoner, skriver The Guardian.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.