Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Johnny Magnusson: Trött vänster, pigg allians

En rödgrön minoritet i Västra Götaland kommer inte att leda till den utveckling vi behöver i Västsverige, skriver Johnny Magnusson (M) i sin gästkrönika.

Det här är en text från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Statsvetare med Sören Holmberg i spetsen och många journalister förutspår att vi kommer att få ett lågt valdeltagande när Västra Götalandsregionen skall gå till val den 15 maj. Jag har ingen aning vad valdeltagandet kommer att bli men jag hoppas verkligen att vi som bor här också tar ansvar för att valdeltagandet i det största omvalet som någonsin gjorts i Sverige, blir högt. Jag är stolt över Västsverige. Vi har många företag i världsklass bland annat inom fordonsindustrin, läkemedelsindustrin och miljöteknik. Även inom den offentligt drivna sjukvården finns oerhört mycket bra som vi västsvenskar kan glädjas åt och känna stolthet över.

I valet söker vi inom Alliansen ett mandat för att leda Västsverige in i framtiden. Mandat för att driva utvecklingen i rätt riktning och på allvar ta upp kampen med de regioner i Europa som ligger i spetsen. Vad är det som säger att de anställda på Mercedes i Stuttgart ska ha nästan dubbelt så hög lön som de anställda i vår fordonsindustri här i Västsverige? Det finns egentligen inget skäl, det handlar bara om att vi också måste skapa tillväxt i ekonomin och att våra företag får verktygen för att ligga i framkant i den globala konkurrensen. Har man som Miljöpartiet i Göteborg och regionen motton som Inte en meter asfalt till och Göteborgsregionen behöver inte växa mer då kan vi glömma jämförelsen med Stuttgart. Miljöpartiets tillväxt- och bilfientlighet är mycket hämmande för vår regions möjlighet att frodas och utvecklas. Om inte Socialdemokraterna i Göteborg hade gått i koalition med Miljöpartiet 1994 hade vi idag haft ytterligare en tunnel under Göta älv. Nu fick vi istället en Götatunneln som löper parallellt med älven. Hade inte centrala myndigheter satt stopp för de rödgrönas dumma förslag hade vi väl också haft en cykelbro över älven.

Det behövs krafttag för att bygga ut infrastrukturen i Västra Götaland både vad gäller vägar, järnvägar och nya bostäder. En samlad tillväxtvänlig och ekonomiskt ansvarstagande allians kommer att göra detta med kraft. En rödgrön minoritet i Västra Götaland bestående av det gamla kommunistiska Vänsterpartiet, ett miljöparti som är mot det mesta som heter utveckling och lutar betänkligt åt vänster i armkrok med sossarna och de som kallar sig Sjukvårdspartiet, kommer inte att leda till den utveckling vi behöver i Västsverige.

En trött och splittrad samling vänsterpartier som bara har ett gemensamt – makten. Eller en pigg allians med god samsyn i de viktiga framtidsfrågorna – det är vad valet handlar om.

Till sist kan jag konstatera att Håkan Juholt inledde sitt partiledarskap med att åka till Göteborg och utmana Fredrik Reinfeldt på debatt. Statsministern avböjde denna utmaning med hänvisning till att valet handlar om regionen och inte rikspolitik. Eftersom jag är gruppledare i det största oppositionspartiet utmanade jag i tisdags Juholt på debatt om regionpolitiken men hittills har tystnaden varit total från S-högkvarteret på Sveavägen i Stockholm.

Jag är stolt för vår allians och den politik vi har för att utveckla Västsverige. Den 15:e maj söker jag ditt stöd!