Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Johanna Hagström: Snabbtorkande klister

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

NÅGONSTANS FINNS DET hopp, sjunger Erik Linder och glittrar med blicken under den blonda luggen. Men det hjälper inte att Linder dessutom är en hyvens grabb som i intervjuer visar prov på både humor och självdistans. När han och kören sjunger sin Gärdestadshymn liknar det mest en skolavslutning i någon frireligiös gymnasieskola. Huvva.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I GP:S TIPPNING försökte jag flytta Andra chansen-biljetten från Linder till ... ja, till vem som helst. Men min rutinerade musikreporterkollega var benhård. Han menade att ni föredrar ljusblå frälsarpop. Så det var bara att vika ner sig. Men jag hoppas att Crucified Barbara blir bidraget som rockar sig dit pepparn växer, det vill säga till Örebro.

Gymnasisttjejerna i Timoteij är lika rågblonda och pastellklädda som Linder. Deras blandning av Skarapop och Nordmansetno kan mycket väl tvinga Alcazar att ta omvägen via Andra chansen. Så snabbtorkande är klistret i deras Kom, kom, kom-refräng.

EN SAK ÄR hela den samlade tyckarkåren rörande eniga om: Det står redan Darin på en Globenbiljett. En annan lågoddsare är att kvällens störste vinnare kommer från Boden och heter Tony Nilsson. Han har med hela tre låtar i startfältet: Lantos, Darins och Alcazars.

Att han lyckas placera minst ett av sina bidrag på direkttåget till Stockholm är lika säkert som att mellanakten Blue man group är ett tvättäkta sömnpiller.

STILKOLLEN: VECKANS POÄNG går till ... Elin Lanto! För lackskrevschocken, skyltdockorna med lysande röda ögon, de två kvinnliga trummisar med Animalfrisyrer och inte minst hennes kreativa användande av den uttjatade schlagerfläkten. Kul! Något man tyvärr inte kan säga om själva låten.

TILL SIST: ARTISTERNAS små berättelser är fortfarande hopplösa. Men Måns Zelmerlöws japankitschiga drift med sig själv och Christine Meltzers lilla Sex and the Göteborg-sketch är riktigt lyckade. Missa inte det.