Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Johan Olssons karriär kan vara över

Bragdguldsvinnaren Johan Olsson kommer inte till start i världscupfinalen i längdskidor i Falun. Och kanske är hans karriär helt över. -Det kommer säkerligen ta till midsommar innan jag bestämmer mig, säger Olsson.
-Jag vet inte vilket beslut det blir. Jag måste ha en kropp som håller.

Olsson lägger ner säsongen helt och hållet och utesluter därmed även SM-femmilen hos hemmaklubben Åsarnas den 22 mars.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Jag kommer inte att vara i tillräckligt fysisk form under överskådlig tid för att tävla.

De skadeproblem som han kämpade för att övervinna till OS har gjort sig gällande igen. Och de kommer också att påverka hans framtid som skidåkare.

-Grundbulten är att jag får vara skadefri om jag ska satsa på en säsong till. Jag måste ha en fysik som håller. -Nu ska jag först och främst satsa på att få en kropp som fungerar igen. All träning nu sker i gymmet, det är styrketräning för hela slanten.

Om Olsson beslutar sig för en fortsatt skidkarriär, så tänker han inte dra i gång med träningssäsongen på sedvanligt sätt i maj, som är brukligt i eliten. Rehabträningen kommer att fortgå en tid till.

-Jag behöver rehabträningen för att bygga upp mig muskulärt igen. Jag pallar inte ens löpning som det är nu. -Paradoxalt nog kan jag få motivation av utmaningen att klara uppgiften att bygga upp mig fysiskt så att jag känner att jag kan klara en säsong till.