Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Johan Lundgren: Det känns skitbra

I går gjorde Gais klart med Patrik Ingelsten. Nu har man även värvat en mittfältare.

Som GP:s blogg Silly Season Göteborg skrev i morse har Gais gjort klart med ytterligare en spelare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Namnet: Johan Lundgren, 23-årig mittfältare, senast i Gif Sundsvall, tidigare FC Trollhättan och Örgryte IS.

– Det här känns skitbra. Jag är väldigt motiverad för året som kommer. Gais har två bra tränare som gillar att rulla boll. Jag skall ge järnet på varje träning, säger Lundgren när GP träffar honom på Gaisgården.

Lundgren spelade 18 matcher för Sundsvall 2014, dock bara två från start. Senaste inhoppet gjorde han 21 september i hemmamatch mot IFK Värnamo och kom in i 77:e minuten som ersättare för Sebastian Rajalakso.

– Försäsongen gick bra. Jag startade i Svenska cupen-matcherna. Sedan hände det något. Jag blev petad i premiären. Senaste matchen från start var Jönköping borta, tror jag. Det har inte varit något toppenår för min del. Lite speltid, långt hem och saknaden av vänner, säger Johan Lundgren.

Under året i Öis 2013 var Johan Lundgren en av lagets nyttigaste spelare och bildade centralt mittfält ihop med Jakob Lindström. Tidigare spelade han i FC Trollhättan, där han hade Gais nuvarande assisterande tränare, Jesper Ljung, som tränare.

Nu är han en av tre centrala mittfältare i Gais. De övriga två – än så länge – är Reuben Ayarna och Adam Eriksson.

Gais sportchef Jonas Lundén är nöjd med värvningen:

– Vi fick nys om att Johan ville hem, men att han satt i kontrakt. Sundsvall har varit väldigt tillmötesgående och släpper honom gratis mot en procent vid vidareförsäljning, säger Jonas Lundén.

– Det är en Göteborgskille, även om han kommer från Trollhättan. Rotad här och har lägenheten kvar. På planen ett rivjärn, hårt arbetande, med en fin passningsfot och rätt ålder. Jättebra på alla plan.

Kontraktet är tvåårigt.