Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag känner mig mer mogen"

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén och hennes danska klubb Viborg inleder kvalet till Champions League om en månad. Klubben har storsatsat inför säsongen och förväntningarna är höga. – Det känns som att man gör ett sista ryck för att vinna titeln nu, säger Gulldén.

Den svenska landslagsspelaren har nyligen utsetts till lagkapten i Viborg, 24-åringen är en av de yngre i laget men har spelat på elitnivå längre än de flesta andra. Lagkamraterna röstade fram svenskan som ny lagkapten i en omröstning som påminde en del om Robinson.

– Det är en otroligt stor ära sen kanske det inte betyder så mycket på plan. Men det är kul att spelarna och tränaren tror på en. Jag känner redan att jag har blivit lite äldre... eller kanske mer mogen. Jag har tidigare varit väldigt försiktig av mig men har börjat ta mer plats både här och i landslaget.

Förutom kvalet till Champions League siktar klubben och Gulldén på att ta hem den danska ligan.

– Vi har verkligen ett skitbra lag sen kanske vi har en tunn trupp som vissa har påpekat. Jag tycker det är bra med en tunn trupp då man får spela mycket.

Tillsammans med pojkvännen Linus Persson trivs hon utmärkt i Danmark. Skillnaderna mot Sverige är inte särskilt stora. Sina gamla lagkamrater i Sävehof har hon fortfarande kontakt med.

– Jag pratar med ett par spelare i laget, sen följer jag ju självklart hur det går under säsongen och så.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.