Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Moestafa El Kabir gör mål för Häcken.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag fokuserar på spelet, men jag vill vidare"

Moestafa El Kabir blev målskytt direkt i sitt inhopp mot Ljungskile. Var det hans sista mål i Häcken-tröjan? – Det vet man aldrig, säger El Kabir.

Häckens skyttekung har flera klubbar efter sig. Hetast i jakten är danska Bröndby som fått flera bud nobbat av Häcken. Många har ifrågasatt att Bröndby skulle vara ett steg upp i karriären för El Kabir, något som huvudpersonen själv inte håller med om.
– Bröndby är en storklubb i Danmark, och vad jag vet är den danska ligan mycket högre rankad än den svenska... Men skulle jag lämna för någon annan klubb så händer det, skulle jag bli kvar i Häcken är jag glad för det också.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Inte bitter om du blir kvar?
– Vi har något spännande på gång i Häcken och många bra spelare. Flera av våra nyförvärv ser väldigt vassa ut, jag gillar framförallt Alexander Jeremejeff han rör sig på ett bra sätt och ser giftig ut, säger El Kabir.

Mot Ljungskile inledde han på bänken och fick se sitt Häcken ta ledningen genom veteranen Fredrik Björck. Mittbacken nickade in ledningsmålet för Häcken som kopplade greppet om matchen.
– Jag är nöjd med att vi gör många mål i matchen och att vi gör mål på olika sätt. Sen märktes det att det är försäsong och det var lite slarv här och där. Men överlag är jag ändå ganska nöjd, säger Peter Gerhardsson.

Gerhardsson fick se tre av sina anfallare i målprotokollet, Dioh Williams, Moestafa El Kabir och Alexander Jeremejeff. Bredden finns där samtidigt råder det en oro kring vad som händer om klubben väljer att släppa sin skyttekung.
– Det finns inte särskilt mycket jag kan göra åt det. Jag kan bara bry mig om de spelarna jag har.

Om ni tappar El Kabir, måste truppen förstärkas då?
– Det vill jag inte spekulera i nu. Tappar vi honom eller någon annan så tar vi det då, säger Gerhardsson.

El Kabir har tydligt gjort klart att Häcken var ett stopp på vägen i karriären. Anfallaren har en tydlig plan för sin karriär som rör sin utveckling, spelet på planen och även den ekonomiska biten.
– Ja, jag vill vidare i karriären och tycker jag är tillräckligt bra för det. Jag vet vilken spelare jag är och gillar inte att snacka så mycket om att jag ska bli bäst i världen eller något liknande. Jag visar på planen i stället, sen om jag hamnar i Danmark, Ukraina, Frankrike eller Italien, det spelar mindre roll, säger han.

Efter matchen gick Moestafa El Kabir av planen sist av alla tillsammans med Carlos Strandberg.
– Han är min elev och jag ger honom lite tips ibland. Det kan vara när han ska springa, när han ska hålla i bollen. Men han är redan nu väldigt duktig, säger El Kabir.

Så startade Häcken
Peter Abrahamsson – David Frölund, Fredrik Björck, Emil Wahlström, Ronald Mukiibi – Simon Gustafson, Sebastian Ohlsson, Oscar Lewicki, Dioh Williams, Alexander Jeremejeff, Sula Matovu

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.