Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag får snedtändning"

Sverige hade hämtat in till 4–3-underläge och med fem minuter kvar fick Tobias Sana öppet mål – men skottet gick långt utanför och slutade med en utskällning från Kim Källström. – Jag tror en division 7-spelare hade gjort mål, säger Sana.

I den 78:e minuten, strax efter Johan Elmanders 3–4-mål, fick Tobias Sana göra landslagsdebut. I en VM-kvalmatch, mot Tyskland, på Olympiastadion i Berlin. I en av hans första bollkontakter fick han öppet mål efter att Elmander jobbat loss en boll från tyska målvakten Manuel Neuer. Sana drog till på ett tillslag men bollen gick både över och utanför.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– När du får ett sådant läge… Jag är hundra på att jag ska göra mål. Jag tänker bara, stressa inte, stressa inte, bara ta det lugnt och pendla igenom. Men sedan vet jag inte vad som hände, jag får snedtändning och bara brände den utanför, berättar Tobias Sana i den mixade zonen efter matchen.

Du fick några hårda ord av Kim då?

– Jag hörde inte vad han sa, för Ibra stod i vägen.

Han klappade om dig, Zlatan.

– Ja, ja. Han sa kör, kör, kör. Nä, men det händer alla, jag brände det läget, vad ska jag göra? Jag kan inte gräva ner mig. Vi gjorde 4–4, nu kan jag fira.

Efter Sanas missade läge trodde de flesta att Sverige hade fått sin kvitteringschans. Men i matchens sista sekunder jobbade Zlatan Ibrahimovic ner ett Källström-inlägg till Rasmus Elm, som kunde trycka in 4–4 med matchens sista spark.

– Det var riktigt skönt. För min del var det ju… Eftersom jag hade ett läge jag tror en division 7-spelare hade gjort mål på. Men jag ser hellre att vi gör mål på det här sättet och visar tyskarna att vi kan vända, de kan inte gå på halvfart de sista 30 minuterna för då sätter vi dit bollarna, säger Tobias Sana.

Kändes det som att de gick ner på halvfart?

– När Ibra gjorde 4–1 där, då kändes det som att de tänkte den här matchen vinner vi med 4–1, de slappnar av och så gör vi 4–2 och då, Oj… Sedan gör vi 4–3, då börjar paniken, då känner man – det är inte det Tyskland som vi hade i första halvlek när de spelade spanskt spel. Men när vi gör 4–4 – det är fantastiskt. Det är den bästa upplevelsen jag har varit med om. Även fast jag brände det där läget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.