Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag blev varm i hela kroppen"

- Jag känner en kvinna, hon har dött i bröstcancer. Jag ser att hon blev mager på slutet och att hudfärgen förändrades. Vem vill prata med den här personen? GP var på seans i Kungälv, där människor fick kontakt med döda.

125 personer har samlats för den spiritualistiska andakten i Kungälv. Den inleds med ett inspirationstal av Hasse Nyander.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- De på den andra sidan vill hjälpa oss. Vi måste släppa taget och låta dem hjälpa oss, säger han.

Han pratar direkt ur hjärtat, med inspiration från den andra sidan, tills inspirationen plötsligt tar slut.

Han är ett av de riktigt stora namnen inom andlighet och medial verksamhet. Håller kurser, föreläsningar och seanser och har utbildat över 1 000 personer i mediala förmågor. I kväll är han inspirationstalare och ansvarar för healingen.

Tal, böner och sång gör att det hela påminner om en kristen andakt. Skillnaden är att tre medier är där för att ta kontakt med de döda. Erika Andreasson är ett av dem.

- Jag känner en man, han är runt 50, som han visar sig nu. Han är ganska korpulent runt magen. Han ger namnet Anders till mig, börjar hon.

- Är det någon som vill prata med den här personen?

Flera räcker upp en hand. Erika Andreasson försöker reda ut vem mannen vill prata med genom att berätta nya saker som mannen visar henne.

- Han visar mig något som har att göra med mobiltelefoni. Kanske Ericsson.

Marianne Solman på bakersta raden är den som genom medium får kommunicera med mannen. Det visar sig att det är hennes förre man, som dog 1989, som vill prata med henne.

- Han har varit med dig den senaste tiden och sett att du stressar för mycket. Du är överallt hela tiden, han tycker att du ska ta det lugnt, säger Erika.

Marianne nickar, hon förstår vad som avses.

- Jag förstod inte att det var han först. Men det var roligt att prata med honom. Tidigare har jag bara fått kontakt med honom genom ett trollbord, säger hon efteråt.

Totalt är det åtta personer som får prata med någon på den andra sidan. Medierna är detaljerade när de berättar om personerna de har kontakt med:

- Han visar några metallburkar med fisk i, kanske konserverad. Kan du acceptera den informationen?

- Han pratar om julen. Han gillade julen, men inte för samvaron utan för all den goda maten. Men det säger han skämtsamt, jag förstår att den här mannen har humor. Är du med på det?

För Elin Åkesson är det första gången på storseans. Det är ingen från den andra sidan som söker upp henne under kvällen, åtminstone inte genom något medium.

- Nej, det blev inget budskap den här gången. Men jag vet att jag har vissa personer omkring mig ändå. Det var nog mest för dem som inte har fått möjlighet tidigare, säger hon.

Mot slutet av andakten bjuds sju personer åt gången upp på scenen för att få healing. Hasse Nyander sätter på en skiva med reciterande tibetanska munkar och Elin Åkesson tar plats i en av stolarna.

- Det kändes bra, jag blev varm i hela kroppen och nästan lite svettig, säger hon efteråt.

Det berodde inte på strålkastarna?

- Kanske var det en kombination.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.