Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag är uppväxt i en miljö där man gör rätt för sig"

Näringsminister Annie Lööf är i blåsväder efter att hennes departement fakturerat en julfest som ett seminarium.

Först gav hon Tillväxtsverket generaldirektör Christina Lugnet sparken på grund av överdådiga representationskostnader, bland annat hade verket notor på 700 000 kronor för fester på Grand Hotell som hade betalats med skattebetalarnas pengar. Då var Annie Lööf stark kritisk till hur myndigheter skötte sin representation.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Precis som alla andra som läser de här uppgifterna blir jag både besviken, arg och frustrerad att man inte följer varken egna riktlinjer eller den lagstiftning som finns. Det är inte rimligt att man festar loss för skattebetalarnas pengar på det här sättet, sade Annie Lööf i P4 Extra för drygt en vecka sedan.

Nu är hon själv i blåsväder sedan det visat sig att Annie Lööf tillsammans med sin stab ätit och druckit och sedan skickat notan till Näringsdepartementet, istället för till Centerpartiet. Departementet fakturerade även en julfest i fjol som ett seminarium. Sedan Aftonbladet inledde sin granskning, för drygt en vecka sedan, har Annie Lööf gjort sig onåbar för pressen. Men under gårdagen bröt partiledaren tystnaden i P4 Jönköpings eftermiddagsprogram.

– Jag ställer höga krav på mina myndigheter och jag ställer samma höga krav om inte högre på mitt eget departement, säger Annie Lööf.

– Jag om någon med en uppväxt i en miljö där man ska göra rätt för sig tycker det är oerhört viktigt att vi har rutiner och riktlinjer.

Centerledaren säger sig inte ha känt behov av att kommentera uppgifterna tills nu och lovar nu att göra en översyn av hur myndigheten skött sin fakturering.

– Man ska värna om skattepengar och jag och alla andra ska göra rätt för sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.