Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

“Jag är stolt över att jag skaffade tandimplantat”

Att leva med tandlossning kan av många anledningar vara problematiskt. För Elwira Radecka resulterade tandlossningssjukdomen i problem med att tugga samt skam inför att prata och le. Tandimplantat blev hennes räddning och i dag ler hon med stolthet.

Elwira Radecka led av tandlossning i många år. Tandlossningsprocessen hann gå så långt att en av hennes tänder till sist lossnade. Hon hade länge upplevt besvär med att äta vissa livsmedel samt kände skam inför att skratta och prata i sociala sammanhang.

– Jag tyckte att mina tänder blev allt mer fula samt att de gled isär. Jag rökte i många år samt undvek att gå till tandläkaren och när jag fyllt 48 år fick jag beskedet att jag drabbats av tandlossning, vilket såklart var ett oroande besked att få så ung, berättar Elwira.

Undvek tandvården

På grund av skam kände Elwira stor oro för vad som väntade och undvek därför att söka vård för sina problem. När hon plötsligt såg en reklam från Aqua Dental tog hon beslutet att åtgärda sina problem och bokade en undersökning, hon fick snabbt en tid.

– Jag fick snabbt höra hur allvarligt läget var och min tandläkare, som konsulterades av en specialisttandläkare, informerade om vilka lösningar jag hade att välja mellan. Jag bestämde mig faktiskt där och då för att genomföra en tandimplantatbehandling.

Alla tänder ersattes

Behandlingen kunde påbörjas redan en vecka efter beslutet. Eftersom rökning skadar tänderna och ökar risken för tandlossning fick Elwira ta beslutet att sluta röka inom loppet av en vecka.

– Det jobbigaste under behandlingen var att behöva sluta röka inom en vecka. Min behandlare motiverade mig till att det var värt det och eftersom jag litar på henne tog jag till mig av rådet, gick ut från kliniken och rökte tre cigaretter. Efter det har jag aldrig rökt igen.

– Efter en tid av behandling kändes det som att komma hem när jag kom till kliniken. Mina behandlare blev som mina vänner och deras uppmuntran under behandlingens gång var fantastisk. De är mina klippor.

“Jag är så stolt över mig själv”

Nu sitter alla tänder på plats och Elwira är nöjd med resultatet och stolt över att hon tog tag i problemet.

– Jag är så stolt över mig själv. Att skaffa tandimplantat har varit både läskigt och stundtals besvärligt, men det är ingenting jämfört med hur jag lidit av mina trasiga tänder. Jag har känt mig trygg i Aqua Dentals händer och har rekommenderat dem till många i min närhet.

Välkommen till öppet hus för tandimplantat

Aqua Dental håller öppna hus för dig som önskar ersätta dina förlorade eller skadade tänder. Träffa en tandläkare som svarar på dina frågor samt gör en bedömning utifrån dina förutsättningar. Deltagandet är kostnadsfritt, passa på att säkra din plats redan i dag.