Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Isa skrällde i Melodifestivalen

Deltävling nummer tre bjöd på en storskräll när Isa knep finalplatsen framför näsan på favorittippade Kristin Amparo. Men Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och gör henne sällskap i finalen. Kristin Amparo och Andreas Weise får tävla vidare om en finalplats i andra chansen.

-Det här är den bästa kvällen i mitt liv, säger veckans yngsta deltagare Isa Tengblad direkt efter att hon sjungit sig vidare till finalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trots sin unga ålder har 16-åringen förhållandevis mycket erfarenhet av att stå på scen: som femåring uppträdde hon i "Småstjärnorna", fem år senare i "Talang", 2011 tävlade hon om en plats i Junior eurovision song contest och två år efter det uppträdde hon i "Sommarkrysset". Dessutom vann hon junior-SM i streetdance 2010.

Isa säger att hon ska försöka använda sig av lyckan hon känner efter lördagens final när hon tävlar i Friends arena.

-Jag tror att jag har ännu mer att ge.

"Vill dansa med en tjej"

Den andra finalplatsen gick mer väntat till storfavoriten Jon Henrik Fjällgren som jojkade om kärlek i sin "Jag är fri (Manne leam frijje). Även om oddsen har talat för honom i veckan så stod han på scenen och väntade på att få gå hem när resultaten lästes upp. Han berättar att han tänkte att "nu är det kört". Men så blev det alltså inte.

-Man får som hjärtechock! Jag känner mig nästan svimfärdig, säger Jon Henrik direkt efter vinsten och tillägger: -Det här betyder jättemycket för hela samevärlden, de är nog lyriska vid tv-apparaterna.

Härnäst väntar alltså Melodifestivalfinalen i Solna, något som enligt Jon Henrik ska bli "fränt". Han beskriver den kommande finalen som en stor utmaning - men som han är laddad för.

Innan dess ska han dock fira delfinalssegern.

-I kväll ska jag dansa! Jag ska försöka hitta någon tjej där ute som vill dansa. Jag älskar att dansa så det ska bli roligt, säger han.

Till Andra chansen

Favorittippade Kristin Amparo gick alltså inte direkt till final. Hon och Andreas Weise får i stället kämpa vidare om en finalplats i Andra chansen i Helsingborg den 7 mars. Där får de möta bland andra Dolly Style, Linus Svenning, Samir och Viktor och Behrang Miri.

Amparo tävlar med balladen "I see you", som hon har skrivit tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger. Weises mer fartfyllda låt "Bring out the fire" är skriven av Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson och Thomas G:son.