Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

IS varnar: Detta är bara början

Islamiska staten hotar med fler attacker i ett skriftligt uttalande.

- Den här attacken är bara början på en storm och en varning till alla de som vill dra lärdomar, skriver Islamiska staten enligt tidningen The Guardian.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Uttalandet är skrivet på arabiska och franska. I texten tar Islamiska staten på sig terrorattacken i Paris och beskriver hur "åtta bröder bärande explosiva bälten och skjutvapen" gick till attack mot särskilt utvalda mål i hjärtat av Paris. Enligt uttalandet ska fotbollsarenan Stade de France ha valts ut eftersom Frankrike spelade mot Tyskland och för att den franska presidenten François Hollande deltog. Presidenten beskrivs av terrorgruppen som en "idiot".

Terrorgruppen skriver även om konserthallen Bataclan där flera gärningsmän började skjuta mot besökarna som var där för att lyssna på det amerikanska rockbandet Eagles of Death Metal. Tillställningen beskrivs som en "fest i perversion".

Terrorgruppen fortsätter med att kalla attacken för "ett svar på de förolämpningarna riktade mot profeten Muhammed, liksom flyganfall från Frankrike på Islamiska statens territorium."

- Frankrike och de som följer landets fotspår måste veta att de förblir de främsta måltavlorna för Islamiska staten, skriver terrorgruppen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.