Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inget hat när AIK vann

Hyllningar och respekt. Efter Ivan Turinas plötsliga bortgång i torsdags blev matchen mellan AIK och IFK Göteborg mycket speciell.

AIK:s klack drog upp ett jättelikt tygstycke med Ivan Turinas porträtt. AIK-spelarna marscherade alla in i en målvaktströja med nummer 27 (Turinas nummer) på ryggen. Spelarna i de båda lagen kramade om varandra och blev fotograferade före matchen. De hölls en tyst minut, och aldrig har väl 24 211 människor varit så tysta samtidigt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och i den 27:e minuten stoppade spelet en minut – publiken sjöng Ivan Turinas namn och spelarna föll in i sången och klappade i takt.

– Vi kanske drogs med för mycket av all uppståndelse kring matchen. Men jag tycker att hyllningarna var fina och varma, säger Tobias Hysén.

Han får medhåll av flera lagkamrater.

Och för första gången på en herrans massa år spelades en match mellan AIK och IFK Göteborg utan att ordet hata hördes en enda gång i hejarklackarnas ramsor.

– Vi spelade för Ivan idag. Det var en speciell match och vi ville att han skulle få så bra början som möjligt där uppe i himlen, säger AIK:s Martin Mutumba.

AIK-tränaren Andreas Alm var märkbart tagen på presskonferensen efteråt:

– Det var många hjältar därute i dag – och en som tyvärr inte kunde vara med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.