Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ingen Wremer mot Sävehof

HANDBOLL: IFK Skövdes målspruta Rasmus Wremer spelar inte mot Sävehof på fredagskvällen - knäskadan satte punkt för säsongen. - Främre korsbandet är av, det känns för jäkligt, säger han.
Redan efter tre minuter i den avgörande kvartsfinalen mot Lugi i tisdags fick skyttekungen Rasmus Wremer lämna planen.
- Jag hoppade upp och när jag landade kände jag direkt att det inte gick bra. Ortopeden i Lund som kontrollerade knäet sa direkt att främre korsbandet var av. På måndag ska jag till Lidköping och undersöka knäet, det är bara att hoppas att inte något mer är trasigt, säger han.
Wremer skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med danska Aab Håndbold.
- Det känns skit att avsluta karriären i Sverige på det här sättet och inledningen i danska ligan nästa säsong lär inte heller bli så rolig för min del. Jag måste bygga upp lårmusklerna innan operation och efter det väntar sex till nio månaders uppbyggnadsträning innan jag kan spela igen, säger Wremer och suckar.
Sävehof slipper därmed en av elitseriens absolut bästa spelare i SM-semifinalen mot IFK Skövde.
- Sportsligt är det skönt, han är otroligt duktig. Men man lider ändå bara med Rasmus, otroligt sympatisk kille som man verkligen lider med i det här läget, säger Sävehofs tränare Rustan Lundbäck.
Han är otroligt nöjd med lagets säsong. I höstas vågade de inte ens uttala någon målsättning med tanke på alla spelare som försvann.
- Jonas Ernelind, Per Sandström, Spyros Balomenos, Jonas Larholm med flera. Man visste inte alls vad man skulle kunna förvänta sig, men då kände vi att vi skulle vara glada om vi fixade en slutspelsplats. Efterhand har vi flyttat fram positionerna, säger Lundbäck.
Tvåa i serien, förväntade att slå ut Trelleborg i kvarten och nu favorittippade av många mot Skövde i semifinalen.
- Vi har bra statistik mot dem, de har inte vunnit i Partillebohallen sedan i december 2002. Det känns som det är ett lag som passar oss väldigt bra. De är förmodligen lika nöjda över att få oss så att de slapp Hammarby.
Tror du på SM-final nu?
- Klart att jag vill vinna när vi väl står där.
Fotnot:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.