Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ingen integration utan tillväxt

Utan tillväxt blir det nämligen inga jobb och därmed inte heller någon integration. Detta borde Miljöpartiet och majoriteten ägna sig åt att främja i stället för att ducka för integrationsutmaningen och inrätta diskussionsforum i form av råd, skriver Helene Odenjung (FP) och Hampus Magnusson (M).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi delar majoritetens syn om att integrationen och debatten om denna hör hemma i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Men tyvärr innebär majoritetens förslag det direkt motsatta och att diskussionen skjuts fyra år framåt till ett råd utan ansvar och befogenheter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Göteborg är en av Sveriges mest segregerade städer och behöver en politik som aktiverar människor och skapar tillväxt. Vi måste skapa bättre förutsättningar för att höja sysselsättningen och sänka trösklarna in till nya jobb. Där är tillväxt och ett växande lokalt näringsliv med initiativrika småföretagare oerhört viktigt. Tillväxt skulle kunna lyfta hela Göteborg, men det försvårar när Miljöpartiet är tillväxtfientligt och motsätter sig ett växande Göteborg.

En växande stad är bra för oss alla och leder till fler invånare och därmed nya idéer men framförallt till fler jobb. Något som de flesta insett, men tyvärr inte Miljöpartiet och något som Socialdemokraterna anpassar sig till.

Dags att börja agera

Efter snart 17 år med rödgrönt styre har Göteborg halkat efter både vad gäller tillväxt och integration. Nu är det dags att börja agera i stället för att bara diskutera. Integrationen är en utmaning som inte längre kan skjutas på framtiden. Vad som behövs är inte fler råd och sammanträden utan en stad som fungerar och inte segregerar.

Vi behöver ha en förskola utan köer så våra vuxna kan ägna sig åt att söka jobb och åt att arbeta. Vi behöver en skola som ger barn och ungdomar en bra start och som skapar vägar in till arbete i stället för att leda till ofullständiga betyg och utanförskap.

En trygg miljö med fler småhus och blandad bebyggelse i våra stadsdelar är också viktigt men framförallt så behöver vi tillväxt. Utan tillväxt blir det nämligen inga jobb och därmed inte heller någon integration. Detta borde Miljöpartiet och majoriteten ägna sig åt att främja i stället för att ducka för integrationsutmaningen och inrätta diskussionsforum i form av råd!

Helene Odenjung (FP)

kommunalråd

Hampus Magnusson (M)

biträdande kommunalråd