Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inga fler bidragsanställda till Le Pain Français

Le Pain Français behöver rekrytera ett 50-tal personer till sitt nya kafé på Avenyn som öppnar inom kort. Men den här gången kommer inte Arbetsförmedlingen vara involverad.

– Företagets ledning beslutade att trycka på pausknappen. Vi kommer inte att göra några fler placeringar, säger Nemat Daneshyan, chef för arbetsförmedlingen i Gamlestaden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hans enhet, med handläggaren Leif Ståhl i spetsen, har försett Le Pain Français med över 100 bidragsanställda sedan 2010.

Tanken var att Arbetsförmedlingen skulle hjälpa till med rekryteringen inför öppnandet av kedjans nyaste kafé på Avenyn. Ett 50-tal personer skulle anställas. Nu ligger det på is.

I stället har Arbetsförmedlingen inlett flera internutredningar efter GP:s artiklar om bidragsfusket. En granskning av handläggaren Leif Ståhl, till exempel. Med start i morgon kommer man också att följa upp alla personer arbetsförmedlingen har placerade på Le Pain Français.

– Vi ska träffa dem och kontrollera att de arbetar enligt överenskommelse. Vi kommer också att fråga dem hur de upplever arbetsmiljön, säger Nemat Daneshyan.

Hur kommer samarbetet med Le Pain Français att se ut i framtiden?

– Det beror på vad utredningarna visar, säger han.

Tycker ni att ni har gjort något fel?

– Vi kommer att gå igenom de ärenden som är aktuella, och se om det är felaktigt eller rätt hanterat. Vår ambition är att allt ska gå rätt till. VI hanterar skattebetalarnas pengar och har regelverk att följa, säger han.

Handläggaren Leif Ståhl arbetar som vanligt i väntan på att internutredningen är klar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.