Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Indiska smaker

Indisk mat är rik på dofter och smaker. Den är ofta stark - men det finns gott om undantag som är härligt aromatiska. Här är en sådan rätt.

Kycklingfiléer med mango- och ingefärsraita

För 4 personer, 50 minuter

600 g kycklingfilé

2 msk rapsolja

1 msk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

1 tsk mald ingefära

1 tsk torkad koriander

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Till raitan:

2 1/2 dl turkisk yoghurt, 10 procent

2 dl mango chutney

1 msk färskriven ingefära

Att äta till:

ris

haricots verts

bladpersilja

Gör så här:

1: Blanda rapsolja med gurkmeja, paprikapulver, ingefära, koriander, spiskummin, salt och peppar. Pensla kycklingfiléerna med marinaden. Lägg dem på ett ugnsfast fat och stek mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Ta ut och låt den färdigstekta kycklingen vila under lock eller folie i tio minuter.

2: Skölj riset i trådsil under rinnande kallt vatten i 15 sekunder. Koka upp, sänk värmen rejält och vänta i tio minuter. Hela tiden med locket på.

3: Blanda yoghurt med mango chutney och färskriven ingefära. Salta efter behov. Raitan ska serveras kall. Ge haricots verts ett uppkok i lättsaltat vatten. Skär upp kycklingen i skivor och garnera med bladpersilja.