Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inbrott på Solliden

Serveringen Kaffetorpet på Solliden har drabbats av ett inbrott, men det är ännu oklart vad som har stulits, uppger Kalmarpolisen på sin hemsida. Enligt Aftonbladet var kungen på Solliden vid inbrottet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En bil stals också men hittades sedan i närheten.

Inbrottstjuvarna slog till mot serveringen någon gång efter klockan sju på onsdagskvällen, uppger Ulrika Bergström, informatör hos polisen i Kalmar län.

De kom över ett kassaskåp innehållande kontanter, okänt hur mycket, och transporterade troligen bort skåpet med hjälp av den stulna pickupen. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Kungen köpte Kaffetorpet av Ölands kulturminnesförening 1999. Hans bolag Slottsskogen betalade 1,1 miljoner kronor för fastigheten.

Därefter har torpet renoverats och byggts ut till restaurang med tillstånd att servera starköl, vin och sprit till allmänheten. Restaurangen kan samtidigt ta emot 70 gäster.

Solliden är kungafamiljens sommarbostad.

Anmälan om inbrottet kom till Kalmarpolisen vid åttatiden på torsdagsmorgonen. En polispatrull skickades till Solliden för att ta upp en skriftlig anmälan.

Den stulna bilen, en mindre pickup, återfanns på parkeringsplatsen vid Borgholms slottsruin.