Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

I don´t know how she does it.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

KOMEDI

KOMEDI

I don´t know how she does it.

Regi: Douglas McGrath

Med: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Christina Hendricks, Kelsey Grammer & Greg Kinnear

USA, 2011 (89 min)

BERGAKUNGEN

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) är en lyckligt gift tvåbarnsmamma och en framgångsrik finansanalytiker därtill. Jag förstår inte hur hon klarar av det, är kommentaren som gång på gång fälls om denna rediga och fantastiska kvinna som kan hålla så många bollar i luften samtidigt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Dock väntar ett pyttelitet bekymmersmoln när Kate, som bor i Boston, inleder ett samarbete med kopiöst rike, och stilige, affärsmannen Jake Abelhammer (Pierce Brosnan), som bor i New York.

Det innebär mer jobb, en hel del resande och mindre tid åt den snudd på overkligt sympatiske och förstående maken Richard (en aptrist roll för Greg Kinnear) och barnen.

Om man sett några amerikanska filmer kan man tidigt misstänka att Kate, till slut, kommer till insikten att karriären är för all del viktig, men familjen är viktigast.

I don´t know how she does it är gjord i tv-mässigt Sex and the city-stil, med Parker som berättarröst, men utan snusk och giftiga repliker. Resultatet är en allmänt seg film, som känns betydligt längre än 89 minuter, faktum är att jag några gånger var tvungen att titta på klockan, det var flera år sedan senast på en filmvisning.

Om Parker som skådis kan man säga att hon är okej i små doser, men helt enkelt inte håller måttet för att bygga en hel långfilm kring. Det här blev en Parkeröverdos, för att inte säga en livsdos, för min del.