Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hyséns ilska - ville ha utvisning

Tobias Hysén hoppade in och räddade en poäng på Stadsparksvallen. Men han tyckte hemmalaget borde fått en utvisning långt innan kvitteringen. - För mig känns den solklar, säger han.

Efter Fredric Fendrich första allsvenska mål för Jönköping en timme in i matchen flyttade IFK Göteborg fram positionerna rejält. Kvitteringsmålet signerat inhoppande Tobias Hysén kom tillslut med fem minuter kvar av ordinarie tid. 

- Det kändes bra såklart. Sören (Rieks) skjuter och bollen studsar fram och tillbaka. Jag står på rätt ställe och nyper till. Vi får hoppas poängen blir värdefull sen, säger veteranen om målet.

"För mig känns det solklart"

Dessförinnan hade Hysén varit inblandad i en annan uppmärksammad situation. I en kontring fälldes han en bra bit utanför av Södras målvakt Demir Mehic. IFK-spelarna tyckte att tacklingen borde gått under parollen målchansutvisning, men domaren valde att ge gult kort. 

- Den är ju 20 meter från mål men kommer man två mot två eller tre mot tre utan målvakt är väl en jättebra målchans? Om jag kommer förbi har jag både Sören och Jakob med mig, så det är klart vi har en jättemålchans.  För mig känns det solklart. Men jag ska låta det vara lite öppet för jag kan inte regeln exakt, säger 34-åringen.

"Tanken var att jag inte skulle spela i dag"

Hysén klev av torsdagens Europa League-match mot Helsingfors med en ömmande höft. Mot Jönköping startade han på bänken och Patrik Karlsson Lagemyr och Gustav Engvall fick starta i hans ställe. Men redan efter 45 minuter fick Blåvitts bäste målskytt denna säsong slängas in i hetluften igen. Engvalls skada tvingade IFK Göteborg till ett byte.

- Jag har varit tveksam. Tanken var att jag inte skulle spela alls i dag. Men matchen blev inte som vi ville. Det var bara bita ihop och köra, säger poängräddare Hysén.