Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson storspelade mot Örebro. Arkivbild.

HV71 tog fjärde raka segern

Jonas Gunnarsson växte fram till rena målvaktsspöket när HV71 tog fjärde raka segern efter 3–1 borta mot Örebro.   Och efter en mörk höst slutade 2018 gott för Jönköpingslaget.

HV71 har fått en bra effekt i SHL sedan Stephan "Lillis" Lundh tog över i båset efter sparkade huvudtränaren Johan Lindbom i slutet av november. Efter tränarbytet har smålänningarna nu tagit 22 av 27 möjliga poäng.

Formstarkt lag

Och HV kan fira nyår med fyra raka trepoängare och som ligans formstarkaste lag de senaste tio omgångarna.

- Vi hade svårt att göra mål på slutet med Lindbom, men det är något som vi har jobbat mycket på och fått att lossna. Men jag tycker egentligen att försvarsspelet har varit bra under en länge tid än så, säger Jonas Gunnarsson.

TT: Och inte minst målvaktsspelet – du har högst räddningsprocent i hela SHL. Vad känner du för egen del?

- Det är klart att det är kul och att det känns bra. Men samtidigt är det ett samspel mellan målvakt och försvar och där har vi verkligen hittat kemin och känner oss trygga med varandra.

Men knappt halvvägs in i första perioden inledde hemmalagets Patrik Virta målskyttet när förre Örebrospelaren Joakim Andersson satt i utvisningsbåset. Sen stängde Jonas Gunnarsson igen för resten av matchen.

Snabb vändning

I andra perioden fick smålänningarna en flygande start och vände då underläge till ledning inom loppet av 35 sekunder. Först gjorde 19-årige Max Wennlund sitt första SHL-mål och sedan satte Sebastian Wännström 2–1 bakom Örebromålvakten Stefan Stéen.

- Jättekul att han (Max Wennlund) får trycka dit en, ett riktigt bra skott som satt perfekt i det så kallade guldhörnet. Där visste han att han skulle trycka dit den. Kul att se, säger Jonas Gunnarsson.

Örebro tryckte på i tredje perioden men fick aldrig hål på omöjlige Gunnarsson som totalt motade 36 skott inklusive några makalösa parader. Robin Figren fick sedan sista ordet när han på slutet tryckte in slutresultatet 3–1 i powerplay.

- Vi har hittat ett sätt att vinna. Tidigare hade vi några ”fina förluster” då vi spelade bra men inte fick med oss några vinster. Nu kanske det inte ser riktigt lika roligt ut, men på något sätt får vi med oss vinster och poäng, vilket det hela går ut på.