Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Husqvarna utvecklar framtidens lösningar för den smarta trädgården

Husqvarna driver på utvecklingen inom framtidens smarta trädgård och grönytemiljöer med fokus på robotik och autonoma lösningar. Husqvarnas lösningar för den smarta, uppkopplade trädgården och för modern, effektiv grönyteskötsel är världsledande. Med robotgräsklipparen Automower har Husqvarna etablerat en marknadsledande position.

Husqvarna lägger mycket resurser på att förstå kundens behov, såväl villaägare som den professionella användaren. 

–Innovationskraft och lyhördhet för kundens behov finns inbäddat i vårt DNA. För oss är det självklart att göra gräsklippare till en integrerad del av det smarta hemmet. Vi satsar därför på att utveckla smarta kringtjänster som exempelvis gör det möjligt för kunden att styra och övervaka sin Automower dygnet runt, oavsett var de befinner sig, säger Samuel Ludvigsson, affärsutvecklingschef på Husqvarna.

− Med Automower Connect appen kan användaren enkelt hantera sin robotgräsklippare. 2019 lanserade vi även möjligheten att koppla en Husqvarna Automower till Google Home och Alexa, samt till Gardenas bevattningssystem. Det innebär att man enkelt kan starta, stoppa, styra och övervaka sin gräsklippare på distans via dessa appar, säger Patrik Jägenstedt, teknikutvecklingschef på Husqvarna. 

Husqvarna Fleet Services möjliggör övervakning och styrning

Innovationsarbetet pågår ständigt, nu analyserar Husqvarna exempelvis möjligheten att inkludera AI-teknik i sina produkter.

− Inom området smart grönyteskötsel har vi lanserat Husqvarna Fleet Services. Genom att ansluta en sensor till valfri utrustning så vet man alltid var maskinerna är, hur mycket de har använts, när de behöver ersättas eller när de är i behov av service. Informationen tillgängliggörs enkelt i telefonen, på surfplattan eller på datorn, säger Samuel Ludvigsson.

Via Husqvarna Fleet Services kan professionella kunder koppla upp all sin grönyteutrustning och exempelvis skicka kommandon som gör att samtliga gräsklippare slutar klippa och att de återvänder till laddstationen om det regnar kraftigt. 

− Med Fleet Service kan kunden bland annat överblicka hur mycket de använder sin fordonsflotta, maskinparkens samlade koldioxidutsläpp och den samlade kostnaden för service. Det bidrar sammantaget till en affärs-och driftsmässigt effektivare verksamhet, säger Samuel Ludvigsson.

Banbrytande satellitstyrd robotgräsklippare

Under 2020 lanserar Husqvarna Sverige flera innovativa produktnyheter, däribland Husqvarna Automower 305, robotgräsklipparen för den lite mindre trädgården. Automower 305 är utrustad med en rad smarta funktioner som gör att den lämpar sig för mindre trädgårdar med komplexa behov, exempelvis varierande terräng eller stora stenpartier.

Ytterligare en nyhet för i år är Husqvarna Automower Epos, en banbrytande teknik för en ny serie med professionella Automower®-robotgräsklippare. Den satellitbaserade tekniken innebär att du kan använda gräsklipparna inom virtuella gränser och därmed inte längre behöver någon begränsningskabel.

−Den smarta tekniken bidrar till att våra gräsklippare klipper med stor precision och med skräddarsydd funktionalitet som anpassats utifrån varje specifik användares behov, säger Patrik Jägenstedt. 

Läs mer om Husqvarna.